Pieter van de Kamp ontvangt Penning van Verdienste gemeente Meierijstad

Foto: gemeente Meierijstad

Op dinsdag 19 april 2022 reikte burgemeester Van Rooij aan de heer P.A.J.L. (Pieter) van de Kamp (1951) uit Sint-Oedenrode de Penning van Verdienste van de gemeente Meierijstad uit. De heer Van de Kamp ontving de penning voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor met name de Rooise samenleving.

Overzicht verdiensten

  • Centrummanagement Sint-Oedenrode (2011 – heden)

In 2011 staat de heer Van de Kamp aan de wieg van de oprichting van het Centrummanagement Sint-Oedenrode. Hij bekleedt tot op heden de functie van voorzitter. De Stichting zet zich in voor het Rooise centrum, maar ook andere delen van Sint-Oedenrode worden meegenomen in de belangenbehartiging. Onder leiding van de heer Van de Kamp heeft het Centrummanagement veel bereikt op het gebied van promotie, leegstandbestrijding, evenementenorganisatie en alle facetten die bijdragen aan een gezond ondernemersklimaat voor het centrum van Sint-Oedenrode.

  • Stichting Rooi Promotie/Stichting Natuurlijk!Sint-Oedenrode (2009 – heden)

Onder aanvoering van de heer Van de Kamp wordt in 2009 de Stichting Rooi Promotie opgericht. Ook bij deze Stichting neemt betrokkene de rol van voorzitter op zich. De doelstelling van de Stichting is om Sint-Oedenrode op een actieve wijze op de toeristische kaart te zetten. Niet alleen op historisch en toeristisch gebied, maar ook in cultureel en gastronomisch opzicht.

Op 20 november 2019 gaat de Stichting Rooi Promotie over in de Stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode. Ook bij deze Stichting blijft de heer Van de Kamp betrokken in de functie van lid van de Adviesraad.

  • Stichting Het Roois Landschap (september 2003 – februari 2017)

In 2003 treedt de heer Van de Kamp – als afgevaardigde namens de Wildbeheereenheid Sint-Oedenrode – toe tot het bestuur van de Stichting Het Roois Landschap. Deze Stichting beijvert zich met een reeks van activiteiten om de kwaliteit van het landschap in en om Sint-Oedenrode te beheren en daar waar mogelijk te herstellen.
De heer Van de Kamp legt zich met name toe op het stimuleren van de biodiversiteit door bijvoorbeeld het aanleggen en onderhouden van bloeiende akkerranden ten behoeve van de vlinders en de (wilde) bijen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen