Basisschoolleerlingen genieten tijdens Koningsspelen

Foto: koningsspelen.nl

Volgende week is Koning Willem-Alexander jarig. Hij viert dan zijn 55e verjaardag. Vandaag waren op vele basisscholen in het land de Koningsspelen. Zo ook in Meierijstad. 

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. In 2017 waren Koning en Koningin te gast in Veghel om de Koningsspelen te openen.

De dag bestaat uit sportieve activiteiten die normaal gesproken worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

Wij namen een kijkje bij drie scholen in Veghel.

Basisschool De Vijfmaster

Op basisschool De Vijfmaster in Veghel-Zuid renden leerlingen rondom het schoolgebouw en bij het voltooien van elke ronde kregen zij een stempel op hun stempelkaart. De lopers werden flink aangemoedigd door andere leerlingen en het onderwijzend personeel.

Basisschool Bernadette

Op basisschool Bernadette in Veghel gingen leerlingen in groepen verschillende spellen doen. Natuurlijk mocht het oeroude Hollandse spel zaklopen niet ontbreken.

Hub Veghel

Leerlingen van Hub Veghel, basisschool voor speciaal onderwijs, waren volop aan het genieten tijdens diverse spellen, zowel op het schoolplein als ook in het Julianapark.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen