Doek valt na 58 jaar voor Jan van Lee Mannenkoor

Het Jan van Lee Mannenkoor in betere tijden
Het Jan van Lee Mannenkoor in betere tijden
Foto: Jan Dobbelsteen

Achtenvijfig jaar gaven zij gratis concerten, de zangers van mannenkoor Jan van Lee. Met nog slechts 15 zangers is het helaas niet meer mogelijk om dit koor in stand te houden. Zondag 29 mei 2022 zullen zij tijdens een afscheidsconcert als laatste nummer, ‘Brabant’ van Guus Meeuwis, ten gehore brengen in de Lambertuskerk in Veghel.

Wijlen Jan van Lee stond aan de wieg van ‘zijn’ mannenkoor. Opgericht als personeelsonderdeel van het gelijknamige wegenbouw- en bouwbedrijf. Na de overname van Van Lee door Heijmans bleef het koor optreden bij verzorgingstehuizen, bij kerkdiensten en Gildemissen en andere gelegenheden. Tien jaar na de overname stopte Heijmans noodgedwongen met de sponsoring van het koor. Op dat moment was het de familie Van Lee, in de persoon van Theo van Lee en echtgenote Gerrie, die het koor wel bleef ondersteunen. Samen met anderen die dit koor ook een warm hart toedroegen was het jaarlijks mogelijk om diverse concerten te geven.

De afgelopen jaren daalde het aantal ‘leden’, mede door Corona.

Laatste optreden

Zondag 29 mei 2022 vanaf 15.00 uur treed dit koor voor de laatste keer op in de Lambertuskerk in Veghel. Onder leiding van dirigente Carla Bons en met medewerking van sopraan Neeltje van Doore en pianist Wim van Asseldonk zingt het koor 18 voornamelijk klassieke koorstukken. Het laatste nummer zal echter ‘Brabant’ zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen