Sport Awards Meierijstad uitgereikt

Foto: Sportraad Meierijstad

Ook dit jaar werden de Sportawards niet tijdens een feestelijke avond uitgereikt maar gingen wethouder van Sport Coby van der Pas en voorzitter van de Sportraad Rolf de Jong persoonlijk naar de winnaars toe om hen te verrassen.

Met een kleine vrachtwagen ging men vrijdag en zaterdag kriskras door Meierijstad om de kampioenen thuis of op locatie in het zonnetje te zetten!

Kampioenen

Vrijwilligers

Naast het huldigen van de kampioenen, werden er ook Sport Awards uitgereikt aan de Sportvrijwilligers van 2021. Eén voor de jeugd en één voor volwassenen. De gemeente en de Sportraad Meierijstad hebben veel waardering voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de sportverenigingen. De coronatijd vroeg ook dit jaar enorm veel creativiteit en vindingrijkheid van de vrijwilligers om de sportverenigingen draaiende te houden.

Wethouder Coby van der Pas:

We zijn enorm trots op de kracht van onze verenigingen. De afgelopen maanden werkten besturen en vrijwilligers keihard om sporten en bewegen mogelijk te blijven maken in deze lastige coronatijd. Er zijn daarbij talloze creatieve oplossingen en initiatieven bedacht, niet alleen voor de eigen club maar ook voor andere verenigingen. Vele vrijwilligers hebben zich hiervoor extra ingezet! Een sportieve topprestatie!’

Overzicht Jeugd

Bo van Oirschot – Basketbal Schijndel (BVS)

 • Bo traint (samen met een clubgenootje) de spelertjes van U10 van BVS. Zelfs is ze net 17 geworden. Ze doet dit vol overgave en met heel veel enthousiasme. Zelfs speelt Bo zowel bij BVS (al bijna 10 jaar) als bij Attacus Veghel.
  Basketbal is haar lust en haar leven, haar grote passie en dit wil ze maar al te graag overbrengen op jongeren. Sinds dit schooljaar studeert zij aan Hogeschool Fontys Sportkunde.

Lincy Rovers en Mark Donders – Tennis & Padel de Krekel

 • Beiden dragen ongelooflijk veel bij voor onze jeugdleden. Ze zijn zelf nog jeugdlid waardoor ze een heel goed voorbeeld zijn. Ze draaien echter heel zelfstandig ook echt een aantal (deel)activiteiten zelf. Ze zijn pro- actief, ondernemend en communicatief heel vaardig. De jeugdleden vinden het altijd leuk als zij er zijn en de activiteit mee draaien. Het is heel mooi om te zien hoe zulke jonge mensen zo adequaat zijn. Zij zijn echt onze toekomst!
  De Krekel wil hen echt gezamenlijk nomineren omdat het voor hen onmogelijk is een keus te maken en daarmee de een belangrijker te maken dan de ander.

Tom Berkers – VCH volleybalvereniging

 • Vanaf zijn 15 jaar is Tom bezig met zijn volleybalvereniging. Als jeugd coach en trainer 3x per week. Daarnaast in het jeugdbestuur allerlei hand en spandiensten. Jeugd kampen organiseren en meegaan. Kabouterdagen organiseren. 3x per week de verantwoordelijkheid voor de kinderen, leuke dingen organiseren met speciale dagen zoals sinterklaas, kerst enz.
  Daarnaast is hij ook teller en scheidsrechter. VCH vindt het belangrijk dat zo’n jong iemand die zich zo inzet voor een familievereniging ook eens in het zonnetje gezet moet worden. Dat verdient hij samen met zijn ploegmaten.

Teun Wordragen – RKSV Schijndel/De Wit

 • Als je zegt rots in de branding dan heb je het over Teun Wordragen, iemand die altijd klaar staat en met goede ideeën komt. Schouders eronder en kijken wat wel kan.

Overzicht Volwassenen

Riens van Raaij – Stichting Rolstoeltennis Thadia

 • Riens geeft op vrijwillige basis tennis training aan jeugd/verstandelijk en lichamelijk beperkte spelers. Dit doet hij vol overgave en enthousiasme. Zelf is hij ook nog een zeer fanatiek tennisspeler, dus een rolmodel voor andere. Daarnaast zit hij in het bestuur van de vereniging. Riens zet zich al jaren in voor voor de gehandicaptensport waaronder paragames.

Thea Gerritse – TV Frisselstein

 • Thea zet zich iedere week enorm in voor deze vereniging, ze is onmisbaar. Ze doet al jarenlang de ledenadministratie, zorgt voor een attentie voor zieke leden en staat regelmatig achter de bar.

Jeroen Offermans – TPV Hertog Jan

 • Jeroen heeft weken staan zwoegen om de bestrating bij de aanleg van de nieuwe padelbanen opnieuw aan te leggen. Eerst heeft hij samen met de maten van zijn tennisteam alle stenen eruit gehaald. Vervolgens heeft hij, veelal in zijn 1-tje, vroege ochtenden (voor het werk), weekenddagen en avonden staan zwoegen om het pad opnieuw aan te leggen. Voor het nieuwe terras zou speciale apparatuur nodig zijn vanwege de zwaarte van de nieuwe tegels, maar om geld en tijd te besparen heeft hij deze 1 voor 1 met de hand opgepakt en op zijn plaats gelegd.
  Kortom: hulp werd gevraagd van vrijwilligers om de omgeving rondom de padelbanen aan te pakken. Daar zijn veel vrijwilligers mee aan de slag gegaan, maar het project van Jeroen werd veel groter dan bij aanvang gedacht. Hij heeft zonder daar een Euro voor te ontvangen, wekenlang gesjouwd en een prachtige bestrating en terras gerealiseerd voor Hertog Jan. Buiten alle andere leden die grotere en kleinere bijdragen hebben geleverd aan dit project, steekt Jeroen daar met kop en zijn brede schouders absoluut bovenuit.

Jeanne v Roosmalen, Angela vd Koevering en Corien Habraken – KV Rooi

 • Deze 3 dames zijn vrijwilligers die al jaren lang betrokken zijn bij KV Rooi. Eind 2019 is het huidige bestuur gestart. Deze dames vervullen geen functie in het bestuur maar zijn wel van groot belang voor het bestuur. Zij hebben kennis van veel zaken, zijn altijd bereid hand en spandiensten te verrichten, geven training, maken schema’s, begeleiden jonge scheidsrechters, coachen teams, regelen van alles voor de kantine, schoonmaak en noem maar op. Echt onmisbaar voor KV Rooi en het bestuur is dan ook erg blij met hun inzet.
Corien Habraken en Jeanne van Roosmalen (Angela van de Coevering niet op de foto)

 

Maik Verberk – Budosportvereniging De Wa Kwai

 • Maik is als 11 jarig jongetje in Veghel komen wonen en werd lid van deze mooie sportvereniging. Maik ging bij Judo in juli 1995 en doorliep trouw zijn trainingen en wedstrijdjes. In juni 2000 behaalde Maik de Bruine band en ging hij bij zijn leermeester Hans Callaars verder in 1) het mee begeleiden van de judotrainingen, 2) Toen Hans wat ‘gas terug nam’, nam Maik de woensdaglessen helemaal zelf over, 3) verrichte vanaf die datum ook al hand en spandiensten bij de vereniging, ging mee als begeleider op de sport weekenden en jeugd dag steeds behulpzaam bij nieuwe leden en voor de examencommissie, 4) vast lid van de klusjesdienst en barvrijwilliger, 5) altijd inzetbaar bij vervanging. Sinds een paar jaar tobt Maik met zijn gezondheid, maar als het even kan blijft Maik zijn clubje zeer trouw helpen. Een ras echte clubicoon, die zeker wel een pluim verdient.

Harry Louwerensen – Landmans Unie

 • Harry is dag en nacht aanwezig op de club. Hij stuurt alle vrijwilligers aan en is het manusje van alles. Er is geen karweitje dat hij niet kan fixen.

Bets Linders en Tini van Boxtel – LGSV (Lichamelijk Gehandicapten Sportvereniging Veghel)

 • Bets en Tini dienen in het zonnetje gezet te worden, daar zij meer dan 25 jaar sportvrijwilliger zijn bij deze vereniging. Beide zijn behulpzaam bij het aan- en uitkleden van de zwemmers, zij helpen hen het water in en uit en gaan in het water met de desbetreffende zwemmer aan de slag.

Angelo van Melis – Wielervereniging Schijndel

 • Angelo heeft het dames wielrennen van Wielervereniging Schijndel naar een hoger plan gebracht waardoor Wielervereniging Schijndel bij de top van Nederland hoort.

 

Piet Linschooten – LGSV (Lichamelijk Gehandicapten Sportvereniging Veghel)

 • Piet is Voorzitter van de LGSV (sport voor gehandicapten) en Voorzitter SHPV (sport voor hartpatiënten Veghel), hij steekt ongelooflijk veel tijd in het vrijwilligerswerk. Vooral voor de gehandicapten. Dat is zwemmen en rolstoeltennis.

Henk Broks – S.V. Avanti ’31

 • Henk is al meer dan 55 jaar lid van deze vereniging. Henk (heeft) vervult vele verschillende taken: Jeugdleider en trainer, scheidsrechter, lid van de Technische Commissie voor de Jeugdafdeling waarbij hij verantwoordelijk is voor o.a. indeling elftallen. Verder zijn er vele taken zoals ondersteuning bij jeugdtoernooien, jeugdkampioen, en in organisator van het internationale Brabant Boys Cup toernooi.
  Dat Henk daarnaast dan ook nog altijd bereid is om bij te springen als er ergens iets dreigt te blijven liggen is bijna vanzelfsprekend. Zo heeft Henk tijdens de coronaperiode mede ervoor gezorgd dat de jeugd, toen het weer kon, heeft kunnen trainen. Hij nam daarbij deels de rol van terreinmeester op zich. Al met al is Henk een echte clubman en staat hij altijd klaar om te helpen!

Michael Smits – RKSV Schijndel/De Wit

 • In een periode waarin alles onzeker was Michael Smits degene die de schouders eronder zette waardoor de jeugd toch nog opties en mogelijkheden had om te sporten, hield hij ze op de been en motiveerde ze om in beweging te blijven. Een clubman met het hart op de juiste plek.

Peter van Rijbroek en Hein van Kemenade – RKVV Erp

 • Een duo dat al heel lang de rol van leider, begeleider en grensrechter invult bij niet-selectie teams van Erp. Een zeer belangrijk credo wat zij aanhangen is het feit dat elke speler speelminuten moet krijgen. De meer getalenteerde spelers maar ook de minder getalenteerde, je bent niet voor niets lid geworden van een voetbalclub. Verder vindt het duo het belangrijk dat alles in goed overleg wordt gedaan en zijn zij in die rol ook de bewakers en aanjagers van een goeie sfeer binnen het team!!
 • Peter, al lid van de voetbalclub sinds 1966 en een man met een eigen bedrijf die ondanks de vele uren die hij daarin moet stoppen, toch tijd vrij maakt om samen met zijn maat Hein door de week de selectie rond te krijgen voor het weekend, samen de opstelling te maken en tijdens de wedstrijd fungeert hij al bijna 25 jaar als grensrechter. Peter heeft deze rol jarenlang ingevuld Erp 6 en toen het 6e en het 7e werden samengevoegd is het duo ontstaan wat de club nu graag willen nomineren.
  Uitgaand van een gemiddelde van 5 uur per week, heeft Peter al meer dan 3000 uur aan vrijwilligerswerk gedaan naast een zeer druk bestaan als ondernemer en sponsor van Erp.
 • Hein, in 1985 naar Erp verhuist en in 1e instantie gaan voetballen bij Erp. Nadat hij een dubbele beenbreuk had opgelopen heeft hij het selectievoetbal moeten stoppen maar is daarna bij Erp 5 begonnen, eerst als voetballer maar al snel in de rol van voetballer / leider. Vanaf 2007 is hij samen met Peter een duo gaan vormen en doet dit nu al meer dan 15 jaar.
  Naast deze werkzaamheden is Hein ook nog 2 seizoenen trainer / leider van de B3 geweest en toen hij na weer een blessure moest stoppen met voetballen heeft hij een scheidsrechter cursus gevolgd. Sinds 2016 is hij begonnen met het fluiten van jeugdwedstrijden op zaterdag maar wordt hij daarna ook vaak als scheidsrechter gevraagd op zondag bij de senioren waarbij hij dit zelfs nog doet nadat hij eerst leider is geweest bij zijn eigen team (Erp 9). Hij laat zijn club niet in de steek. Sinds een aantal jaren vervult Hein de rol van coördinator voor het invullen van de scheidsrechters voor de zaterdagjeugd, een heel gepuzzel omdat er steeds minder scheidsrechters zijn. En tot slot zit hij ook nog in de jubileum commissie van het 75-jarig bestaan.
  Ook bij Hein heeft de club een optelsommetje gemaakt van het aantal vrijwilligersuren wat hij er in heeft gestopt en wat hij nog altijd doet: ca 4400 uur aan vrijwilligerswerk en gezien de schaarste bij de scheidsrechters een onmisbare kracht voor Erp.

Bert la Fleur (postuum) – VC Tennis

 • Bert, helaas 19 februari overleden, heeft zich jaren met hart en ziel ingezet voor VC Tennis. Hij heeft er alles voor gedaan om onze club op de kaart te zetten. Gelobbyd bij Omroep Meijerij en alle kranten. Hij was er dag en nacht mee bezig.
  Hij was een man me het Hart op de juiste plaats en vond dat mensen die dachten afgeschreven te zijn, toch zouden kunnen tennissen. De club is oor mensen met verminderde conditie, COPD, maar ook voor mensen met de ziekte van Parkinson, Alzheimer of mensen die een CVA hebben gehad. Iedereen is welkom en mag spelen op eigen niveau. Er wordt rekening gehouden met iedereen en de lachspieren moeten ook werken in het uurtje dat er getennist wordt. Er wordt iedere woensdagmorgen van 11 tot 12 getennist bij De Krekel te Mariaheide. Mensen kunnen in een slechte bui komen maar gaan toch weer met een goed humeur naar huis. En zien toch weer het zonnetje schijnen. De lachspieren worden ook goed getraind, dus.. Een aanrader voor iedere tennisser die niet zo goed meer mee kan.
Bert La Fleur in herinnering – VC Tennis

Huldiging sportkampioenen

Armworstelen

Jeffrey Schenkels uit Sint-Oedenrode: Nederlands Kampioen Armworstelen.

Atletiek
Carlijn van Erp uit Sint-Oedenrode: zilver en brons bij het Nederlands kampioenschap Open Para Atletiek kogelstoten.
Marc van Gils uit Veghel: Nederlands Kampioen Masters 2021 800 meter mannen 50 en brons bij Nederlands Kampioenschap mannen 50+ 400 meter.
Handboogschieten
Tom Monaghan uit Sint-Oeenrode: brons Nederlands Kampioenschap Outdoor heren compound, aangepast sporten.
Theo Passier uit Sint-Oedenrode: zilver Nederlands Kampioenschap Veld heren veteranen compound.
Judo
Cor van der Heijdenuit Sint-Oedenrode: Nederlands kampioen Judo Kata in het Kodokan Goshin Jutsu.
Marjoretten
A-groep Majoretten St. Cecilia: Nederlands Kampioen Behaald 9 april te Almere.
Paalsport
Linda Kastermans uit Veghel: Nederlands Kampioen Paalsport Professional Masters 40+.
Wielrennen
Maar liefst 14 jeugdkampioenen werden bij Wielervereniging Schijndel gehuldigd:
 • Lucas Demuyt: brons Nederlands Kampioenschap Baan ploegenachtervolging nieuwelingen.
 • Fem van Empel: Wereldkampioen veldrijden U23, zilver op Europees Kampioenschap MTB Eliminator vrouwen en kampioen Veldrijden Belofte-vrouwen
 • Nathalie van Gogh, Laura Molenaar, Anne van Rooijen en Anna van der Meijden: zilver Nederlands Clubkampioenschap C-categorie.
 • Lisa van Heel: brons Nederlands Kampioenschap op de weg Nieuweling-meisjes.
 • Chris Kisters: brons Nederlands Kampioenschap Baan Omnium zomer Nieuwelingen en brons Nederlands Kampioenschap Baan ploegenachtervolging elite/beloften/junioren
 • Andries Knapen: zilVer Nederlands Kampioenschap Baan ploegenachtervolging Cat. 6 & 7 en brons Nederlands Kampioenschap Baan teamsprint Cat. 6 & 7.
 • Anne van der Meijden: Nederlands Kampioen Tijdrijden Junior-vrouwen en Nederlands Kampioen op de weg Junior-vrouwen.
 • Yuli van der Molen: Nederlands kampioen op de Baan Omnium zomer Junior-vrouwen, brons bij Europees Kampioenschap Baan Madison Junior-vrouwen (met Nienke Veenhoven) en brons Wereldkampioenschap Baan Madison Junior-vrouwen (met Nienke Veenhoven).
 • Karlijn Swinkels: brons op Nederlands Kampioenschap op de weg Vrouwen.
 • Nikki Souren: Nederlands Kampioen Tijdrijden Nieuweling-meisjes.
 • Scarlett Souren: brons Nederlands Kampioenschap Tijdrijden Junior-vrouwen.
 • Elise Uijen: brons Europees Kampioenschap Tijdrijden Junior-vrouwen.
 • Marith Vanhove: zilver bij Europees Kampioenschap Baan Scratch Junior-vrouwen, brons bij Europees Kampioenschap Baan Achtervolging Junior-vrouwen en bij Wereldkampioenschap Baan Scratch Junior-vrouwen.
 • Babette van der Wolf: brons Nederlands kampioenschap Baan Omnium zomer Junior-vrouwen.

Reacties

Cookieinstellingen