Landelijk jeugdtoernooi tijdens wielerronde van Erp

Foto: Erwin Rijkers

Op zondag 22 mei a.s. organiseert de SupportersClub “Erpse Renners” de Wielerronde van Erp. De KNWU jeugd zal tijdens hun landelijk jeugdtoernooi (LJT) strijden om kwalificatie voor het Nationaal Kampioenschap (NK). Plaatselijke “Erpse Renners”, liefst 5 in totaal (!), zijn erop gebrand om in de ‘eigen’ ronde het hoogst haalbare te bemachtigen.

SupportersClub “Erpse Renners” biedt een attractief dag vullend programma aan wat om 09.15 uur start met het Bedrijven Kampioenschap op het 1700 meter lange parcours (Cruijgenstraat, Schildstraat, De Mortelkes, Tolstraat, Heesakker, Vaansingel, Hesselereind, Pentelstraat, Cruijgenstraat). Diverse recreanten en prominente bewoners uit Erp en omstreken gaan op ludieke wijze de strijd tegen het uurwerk aan. In twee poules wordt een “tijdrit” van 45 minuten verreden. Hierbij is het gebruik van kilometertellers, horloges, GPS e.d. verboden. Het bedrijventeam dat na afloop van de wedstrijden het dichtst bij de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid zit, is winnaar van het Bedrijven Kampioenschap.

Voor de KNWU-jeugd categorieën 1 t/m 4 maken ze een doorsteek van De Mortelkes naar de Vaansingel, waardoor het parcours tijdelijk wordt ingekort naar 1250 meter. Uitkomend voor WV Schijndel zullen vanaf 11:30 uur onze “Erpse Renners” Pleun (cat. 1), Mees en Puck Bunning (cat.4) aan de start staan. In de kleuren van R&TC Buitenlust staat uit Erp ook Lotte Verhoeven (cat. 2) aan de start. Na een korte pauze is het vanaf 13.30 uur de beurt aan de KNWU-jeugd categorieën 5 t/m 7. Zij zullen, net als de Bedrijventeams, hun wedstrijden verrijden op het volledige parcours van 1700 meter. In categorie 5 zal plaatselijk favoriet Anke Verhoeven, uitkomend voor R&TC Buitenlust, aan de start verschijnen.

Reacties

Cookieinstellingen