Leerlingen Elde College behalen eerste prijs techniek- en kunstwedstrijd

Foto: Elde College

Vier tweetalig-vwo leerlingen van het Elde College wonnen de eerste prijs vanuit Railcenter, een onderdeel van een landelijke techniek- en kunstwedstrijd. Ze bedachten creatieve oplossingen die antwoord geven op een vraagstuk over mobiliteit uit een stad in het jaar 2080.

Voor de voorrondes ontving het railcenter 270 inzendingen. De leerlingen van het Elde College, Evi Willemen, Grainne White, Ivy Steenbakkers en Kyani Schonenberg maakten samen voor het vak Research & Development een project waarbij een trein in de lucht rijdt en auto’s die op zonnepanelen rijden.

Uit de 270 inzendingen werden drie groepen geselecteerd waaronder het Elde College. Ze ontvingen een gouden ticket voor een bezoek aan het railcenter. Gedurende dit bezoek genoten de leerlingen van een zeer inspirerend programma. Ze deden leuke proefjes en voerden opdrachten uit waardoor ze kennis met spoorveiligheid opdeden en een kijkje in de toekomst van het spoor mochten nemen.

Reacties

Cookieinstellingen