Marloes Keetels uit Schijndel neemt afscheid van Hockey Club Den Bosch met landstitel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De dames van Hockey Club Den Bosch zijn zondag voor de 21e keer landskampioen geworden. In de derde en beslissende wedstrijd werd SCHC met 2-1 verslagen. In de ploeg van Den Bosch, twee inwoonsters met Meierijstadse roots. Marloes Keetels uit Schijndel en Joosje Burg uit Veghel.

Voor Marloes betekende deze wedstrijd haar laatste in dienst van Den Bosch. Na het WK deze zomer neemt zij definitief afscheid van het tophockey. De 29-jarige middenveldster speelt sinds haar elfde al voor hockeyclub Den Bosch. Zondag werd zij voor de tiende (!) keer landskampioen met de Bossche ploeg. Met haar ploeg won ze ook zes keer de Europacup. In 2013 debuteerde zij voor het Nederlands team, won twee wereldbekers, drie Europese titels en olympisch zilver in 2016 en goud in 2021.

Joosje Burg uit Veghel, 24 jaar en aanvalster bij HC Den Bosch werd voor de zevende keer met haar ploeg kampioen. Sinds 2013 speelt zij in het eerste. In oktober 2021 werd zij voor de eerste keer opgeroepen voor het Nederlands team.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen