Laatste optreden van Van Lee Mannenkoor in volle Lambertuskerk in Veghel

Het Jan van Lee Mannenkoor nam na 58 jaar afscheid van het publiek
Het Jan van Lee Mannenkoor nam na 58 jaar afscheid van het publiek
Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Zondagmiddag 29 mei stond het Mannenkoor van Van Lee voor de laatste keer op het podium. Na 58 jaar viel het spreekwoordelijke doek met een optreden in een bijna volle Lambertuskerk in Veghel.

Opgericht in 1964 door Jan van Lee. Toen hij eens voor zijn wegenbouwbedrijf in Duitsland een mobiele asfaltcentrale ging kopen werd hij tot zijn eigen verrassing onthaald door een bedrijfskoor. Dit vond hij geweldig. Dat wilde hij ook voor zijn bedrijf. Er werd een zangclub als onderdeel van de personeelsvereniging opgericht en dat koor telde in eerste instantie 13 leden. Een van de eerste optredens was voor het zilveren huweljks jubileum van Jan van Lee. Met een behoorlijk groot repertoire werd vaak deelgenomen aan zangconcoursen en niet zelden ging het koor met de eerste prijs naar huis.

Tot aan zijn overlijden heeft Jan van Lee het koor financieel ondersteund. Ook na de overname door Heijmans en nadat de steun weg viel, bleef zijn zoon Theo, samen met andere sponsors, het koor steunen. Hierdoor kon het koor onbetaald zijn sociaal-maatschappelijk geluid laten horen in o.a. verzorgingshuizen, bij kerkdiensten en gildemissen en vele andere gelegenheden.

Door het gebrek aan nieuwe leden en omdat koorleden ouder werden en om verschillende redenen stopten, mede ook door de coronapandemie, heeft het Jan van Lee Mannenkoor moeten besluiten om te stoppen.

Maar zondag genoot het talrijk opgekomen publiek nog eenmaal van de zangkunsten van dit Mannenkoor. Het koor kreeg nog éénmaal een terechte staande ovatie van het publiek.

Pianist Wim van Asseldonk begeleidde het koor sinds 1989
Sinds 2008 stond het koor onder leiding van Carla Bons.
Neeltje van Doore en Jan Dobbelsteen

Reacties

Cookieinstellingen