Oekraïense jeugdspelers van TV ‘De Krekel’ uit Mariaheide bij de Brabantse Kampioenschappen

Foto: Tennispark De Krekel

Tennis en Padel de Krekel heeft zich goed vertegenwoordigd bij de PJK, oftewel de Brabantse Jeugd Kampioenschappen. Vier spelers van de Krekel namen deel aan het Brabants kampioenschap in diverse leeftijdscategorieën. Twee Oekraïense spelers, Veronika Peresypkina (t/m 12 jaar) en Lion Peresypkin (t/m 16 jaar) werden tweede. Ferm Koppelmans (t/m 14 jaar) en Quinten van Zon (t/m 12 jaar)werden respectievelijk derde en vierde.

Sinds eind maart trainen bij Tennis en Padel de Krekel onder leiding van Olga Kalyuzhnaya drie jonge talenten uit Oekraïne. De kinderen en hun moeder hebben als voorlopige thuishaven Veghel. Voordat ze in Veghel aankwamen hadden ze hun grote wens uitgesproken om te kunnen blijven tennissen, op topsport niveau. De gemeente Meierijstad heeft vervolgens contact gezocht met Hanneke Ketelaars van tennis en padel de Krekel en van daaruit is gezocht naar trainingsmogelijkheden voor de jeugdspelers.

Tennisschool

Bij de tennisschool van Olga Kalyuzhnaya worden de spelers begeleid en trainen ze dagelijks met de selectie. Kalyuzhnaya kan de kinderen nog wat extra’s geven, want ze spreekt ook de Russische taal. De komende weken zullen de jeugdspelers diverse toernooien spelen door heel Nederland.

 

Reacties

Cookieinstellingen