Theater De Blauwe Kei presenteert gevarieerd en verrassend theaterprogramma 2022-2023

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Het theaterprogramma 22-23 van de Blauwe Kei is bekend! Na twee bewogen seizoenen kan het theater aan de Noordkade niet wachten om het gloednieuwe theaterseizoen te starten. En niet alleen het theater, ook de artiesten staan te trappelen. Dat levert een heerlijk programma op vol grote namen, muzikale knallers, toffe jeugdvoorstellingen, betoverende dans, hoogstaand toneel en een explosie van talent.

Afgelopen maandag hadden Vrienden van de Blauwe Kei de primeur tijdens de jaarlijkse Vriendenavond. Directeur Harry Vermeulen was blij om te zien dat deze groep het theater trouw is gebleven. “We gunnen onze bezoekers een mooi theaterseizoen”. Aan het programma zal het niet liggen.

De Blauwe Kei ziet de Noordkade als haar speel-tuin en presenteert daarom ook komend seizoen verrassende, creatieve en avontuurlijke voorstellingen op bijzondere locaties. Zo staan er karaktervolle, pure concerten gepland in de Podiumzaal (van onder andere Eva de Roovere) en wordt de imposante Koekbouw ingezet voor grote theaterproducties die perfect passen bij de sfeer van de Koekbouw en zorgen voor een uniek theaterplaatje. Eén voorbeeld hiervan is de muzikale show Casa Caminita, met 24Kitchen-chef Giovanni Caminita & familie.

Cabaret

Natuurlijk worden ook de ‘reguliere’ zalen weer volop ingezet. Het cabaretaanbod zit vol bekende namen, waaronder Daniël Arends, Guido Weijers, Rob Scheepers, Pieter Derks, Lenette van Dongen, Bert Visscher, Patrick Laureij en Henry van Loon. Onze ‘eigen’ Christel de Laat is maar liefst 9 keer te zien en Youp van ’t Hek speelt twee keer zijn ‘laatste ronde’!

Muziek

Muziekliefhebbers hebben volop keus: met tributes van Meat Loaf tot ABBA, grootheden als Herman van Veen, Simone Kleinsma en Ellen ten Damme, en concerten van Waylon, Mercy John en The African Mamas. Checkpoint Charlie is een nieuwe, actuele must-see-musical.

Kindervoorstellingen

Jonge gezinnen weten de Noordkade uitstekend te vinden en daarom pakt het theater uit dit seizoen! Van de kinderhelden Brandweerman Sam en Juf Roos tot de musicals Assepoester en Misfit. Wacht ’s Even is al geschikt vanaf 0,5 jaar en de betoverende voorstellingen Yuto & De Boom en Pareidolia zijn geschikt voor álle leeftijden, zelfs als je 100 bent.

Talent

Het programma in de kleine zalen ontploft bijna van het talent. Met onder andere Elke Vierveijzer, Teun van den Elzen, Lotte Velvet, Andries Tunru, Lisa Ostermann en Céline Janssen staan daar de grote namen van de toekomst. Houd ze in de gaten, je gaat er nog veel van horen.

Het breakdancecollectief 155 komt dit seizoen terug. Dansliefhebbers kunnen daarnaast genieten van de visuele hoogstandjes van Oxygen en de bijzondere voorstelling Het Verrotte Leven Van Floortje Bloem, inclusief inleiding én nagesprek.

Met Trapeze is er komend jaar letterlijk hoogstaand toneel te zien op de Noordkade. Ook Loes Luca, Hendrik Groen én Komt Een Vrouw Bij De Dokter, naar het bekende boek van Kluun, zijn op het toneel te zien.

Spectrum Podium Schijndel

In seizoen 22-23 kunnen theaterbezoekers weer terecht in Spectrum Podium Schijndel. De Blauwe Kei presenteert daar onder andere voorstellingen van Mark van de Veerdonk, Rob Scheepers, Cesar Zuiderwijk en natuurlijk de Schijndelse Christel de Laat. Ook zijn er jeugdvoorstellingen te zien, waaronder Gonnie en Gijsje en Kidspop van Monique Smit.

De avonturenserie is terug op veler verzoek. Vier voorstellingen voor de avontuurlijke theaterbezoeker. Ook biedt het theater twee Op De Huid series aan en een Filmserie. In totaal zijn er 12 films te zien in het Filmhuis.

Een flonkerend en gevarieerd theaterprogramma dus, en dan zijn grote namen als Jon van Eerd, Tineke Schouten en Nienke Plas nog niet eens genoemd! Bekijk het volledige programma op blauwekei.nl. Vrienden van de Blauwe Kei kunnen al bestellen vanaf dinsdag 31 mei 17.00 uur, de losse verkoop start donderdag 2 juni om 17.00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen