Stadsdichter Rick Terwindt genomineerd in categorie ‘Bruggenbouwer’ van de verkiezing Taalheld 2022

Foto: Rick Terwindt

Sinds 2015 reikt Stichting Lezen en Schrijven de Taalheldenprijs uit. In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. De genomineerden zijn mensen of samenwerkingsverbanden die zich op een bijzondere manier inzetten om deze basisvaardigheden te verbeteren. Die van zichzelf of die van anderen. Dit jaar zijn er in totaal 43 genomineerden. ‘Onze’ stadsdichter Rick Terwindt is één van hen. Er zijn drie categorieën.

Rick is genomineerd in de categorie ‘Bruggenbouwers’. Een bruggenbouwer is een persoon of samenwerkingsverband die zich inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid.

Een vakjury kiest de 3 winnaars, in elke categorie één. De uitreiking is op maandag 20 juni. Nadien maakt Stichting Lezen en Schrijven de drie Taalhelden 2022 bekend via onder meer www.taalheld.nl.

Zijn nominatie is mede te danken aan het gedicht dat hij samen met laaggeletterden maakte en dat te zien is op de Noordkade.

Reacties

Cookieinstellingen