Leraren en leerlingen van het Udens College overhandigen cheque aan Prinses Maxima Medisch Centrum in Utrecht

Foto: René Höppener

Eind vorig jaar kondigde René Höppener uit Veghel deze uitdaging al aan. Samen met zijn college Patrick van Lierop uit Sint-Oedenrode, beiden verbonden aan het Udens College, liepen zij afgelopen dagen, samen met een 20-tal leerlingen van De Cocksdorp op Texel naar het Prinses Maxima Medisch Centrum in Utrecht. Een afstand van zo’n 150 km. Per dag werd er 30 km gelopen. Het was een zware maar unieke beproeving voor de jongeren, een levensles. Het resultaat, een opbrengst van maar liefst € 35.194,-

Met deze uitdaging werd niet alleen een mooi geldbedrag opgehaald voor kinderen met kanker maar werd ook oud-leerling Siem van de Broek, die vorig jaar overleed aan deze vreselijke ziekte, herdacht. Siem werd in gedachten meegenomen door de leerlingen op deze tocht.

Dag 1

Maandagochtend 30 mei om 04.30 uur vertrok het gezelschap vanaf het Udens College richting Texel. Bij aankomst startte direct de eerste etappe. Van De Cocksdorp naar Den Hoorn, van noord naar zuid.

Dag 2

Dinsdag vertrok de groep om 9.30 uur vanuit Medemblik naar Avenhoorn.

Dag 3

Op woensdag ging de tocht van Avenhoorn naar Muiden.

Dag 4

Wie had dat verwacht? Aandacht op de landelijke radio. Het lukte deze groep, donderdagmiddag. Door, op het Mediapark in Hilversum, brutaal te vragen of ze ergens in de uitzending mochten. Bij 3FM in het programma ‘Welkom bij de Club!’ van Frank van de Lende mocht de groep uitleggen waarom men deze sponsortocht gestart was.

Je kunt het fragment terugluisteren via onderstaande link. Vanaf 1:16:30 gaat Frank in gesprek met Jelke, Patrick en René

https://www.npo3fm.nl/uitzendingen/frank-eva-welkom-bij-de-club/d536d057-a441-4d40-b20d-40f9e5602ab4/2022-06-02-welkom-bij-de-club

Dag 5

De laatste dag, naar het Prinses Maxima Medisch Centrum in Utrecht, was behoorlijk heftig. Wij spraken René Höppener hierover na afloop.

De aankomst bij het Prinses Maxima Medisch Centrum, maar eigenlijk de gehele tocht was zeer emotioneel. De leerlingen braken vrijdagmiddag toen bij hen het besef kwam waar ze het voor gedaan hebben. Dat zij het geluk hebben gezond te zijn. En dat opgeven geen optie is!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen