Sportraad Meierijstad nodigt u uit

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Op woensdag 15 juni, om 20.00 uur in ’t Spectrum te Schijndel, organiseert de Sportraad Meierijstad een bijeenkomst voor alle bestuurders van de sportverenigingen en -organisaties. Nu het gelukkig weer kan, organiseren zij met plezier deze centrale ontmoeting van de sport in Meierijstad. 

Na enkele sportraad gerelateerde onderwerpen, zal om 20.45 uur Pieter van den Hoogenband een lezing geven. Natuurlijk over zijn ruime ervaringen in de breedte- en topsport en het belang van een goede organisatie. En dat leidt tot vragen aan en discussie met hem, bijvoorbeeld over de rolverdeling tussen een Sportraad en de Gemeente. Zoals hij zegt “Antwoorden krijg je door de goede vragen te stellen”.

Pieter van den Hoogenband:

Het ging voor mij niet alleen om die perfecte race in het water: ik moest de werelden op het droge met elkaar verbinden.” Hij verzamelde een team van experts om zich heen. “De sportwereld ligt het dichtst bij me, maar ik wilde het vertalen naar de wetenschap. Innovatieve ideeën vroegen om financiering, dus het bedrijfsleven moest ook worden aangehaakt.

De gezochte en gevonden synergie maakte van Pieter van den Hoogenband vervolgens een zwemicoon. Het Olympisch fenomeen trok die lijn van samenwerken naderhand door als manager van Topsport Community én als Chef de Mission van de in Tokio meest succesvolle Olympische equipe ooit. En kan dat ook vertalen naar sporten bij verenigingen in gemeenten.

Aanmelden voor deze avond via mail naar [email protected]sportraadmeierijstad.nl onder vermelding van naam vereniging/sportorganisatie, naam bestuurder(s) en functie(s).

Reacties

Cookieinstellingen