Lees je rijk en word een Leesmiljonair!

Foto: NOBB

De Bibliotheek spaart ook deze zomer met alle kinderen van groep 3 t/m groep 8 zoveel mogelijk leesminuten met het project ‘Leesmiljonairs’. Het doel is om 1 miljoen minuten te lezen met alle kinderen. Als dat doel gehaald wordt, komt er een spetterend eindfeest voor alle kinderen die meegedaan hebben.

Kinderen die mee willen doen kunnen een gratis poster en een boekenlegger ophalen in de Bibliotheek. Vanaf maandag 13 juni kunnen kinderen hun gelezen minuten opschrijven op deze poster. Het totaal van een hele week lezen mogen kinderen op de boekenlegger schrijven die ze dan mee kunnen nemen naar de Bibliotheek. Want met hun leesminuten kunnen ze diploma’s verdienen én een uitnodiging voor het eindfeest dat in september zal plaatsvinden.

Leesmiljonairs blijven de hele zomer lezen

Behalve dat meedoen met de Leesmiljonairs heel erg leuk is, zorgt meedoen ook dat kinderen de hele zomer blijven lezen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen in de vakantie, soms wel twee leesniveaus terugzakken. De Bibliotheek probeert dat tegen te gaan door dit project. Word ook een Leesmiljonair en doe mee!

Reacties

Cookieinstellingen