REGIO: Wendy Beniers en Jolanda Verbakel in Mariahout gestart met AanDagtig

Wendy Beniers (links) en Jolanda Verbakel (rechts)
Wendy Beniers (links) en Jolanda Verbakel (rechts)
Foto: AanDagtig

Op het Oranjeplein 1c in Mariahout zijn Wendy Beniers en Jolanda Verbakel gestart met AanDagtig; een dagbesteding, maar tegelijkertijd ook een ontmoetingsplek voor een heerlijke kop koffie met iets lekkers.

Jolanda, die 23 jaar geleden een meervoudig gehandicapte zoon kreeg en mede-kartrekker van het Laarhuys in Lieshout is, en Wendy, die inmiddels al 26 jaar in de gehandicaptenzorg werkt hebben al de nodige ervaring in de branche.

Dat stukje van een fijne dag bezorgen past heel erg bij ons. Van die knuffel krijgen we zoveel energie en die lach op hun gezicht is onbetaalbaar.

AanDagtig is een dagbesteding voor bijzondere mensen. Dat kan zijn voor mensen, zowel jong als oud, met een verstandelijke beperking of lichtelijke dementie, maar ook voor mensen die een beetje tussen wal en schip vallen qua werk/bezigheden. Daarnaast komt er bij de dagbesteding ook een gelegenheid om een kopje koffie te drinken. “Thuis zitten is voor niemand fijn. Het is de bedoeling dat de cliënten bijvoorbeeld mee gaan helpen met het schenken van de koffie, een chocolaatje inpakken of creatief bezig zijn. We kijken wat in ieders straatje past en wat hij/zij leuk vindt om te doen. Bij ons is iedereen welkom, het is vooral belangrijk dat ze zich prettig en op hun gemak voelen in een veilige omgeving.

Over de naam, AanDagtig met een ‘G’, hebben Wendy en Jolanda goed nagedacht. “Aandagtig betekent attent op zijn Afrikaans; we hebben aandacht voor de mensen die komen én voor onze cliënten. Heel veel mensen zien de beperkingen, maar wij zien de mogelijkheden. We zijn ook altijd op zoek naar uitdagingen en opgeven staat niet in ons woordenboek. Daarnaast is ‘Dag’ met een hoofdletter geschreven, aangezien wij dagbesteding aanbieden.”

Kleinschalig

Het is de bedoeling dat AanDagtig kleinschalig blijft. “Vanuit ons werk merken we dat cliënten dat heel erg fijn vinden. Al een aantal mensen hebben kenbaar gemaakt interesse te hebben in de dagbesteding, maar we zijn nog steeds op zoek naar cliënten en natuurlijk ook naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen. Zij kunnen contact opnemen via [email protected]. Zowel cliënten met een PGB als met een WMO indicatie zijn welkom. Als mensen daarover vragen hebben of moeite hebben met de administratie daaromheen dan kunnen we daarbij helpen. Daar hebben we zelf veel ervaring mee.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen