Acrobatiek, circus en straattheater kleuren Fabriek Magnifique

Foto: Jos Kaldenhoven

Fabriek Magnifique is een -gratis toegankelijk- verrassend en betoverend festival. Het vindt dit jaar plaats op 22, 23 en 24 juli in Veghel. Tijdens dit festival zal er ook op theatergebied veel te zien en te beleven zijn. René Hildesheim, oprichter van Circus Caps, vertelt er meer over.

René is enthousiast: “Het programma voor Circus Magnifique, zo noem ik het, staat als een huis. De bezoekers van Fabriek Magnifique kunnen gaan genieten van acrobatiek, een theater boulevard, kleine circusvoorstellingen en straattheater. We doen er alles aan om ons publiek van jong tot oud te verrassen. Ik zou zeggen: komt dat zien!”

Stenentijd, knuffeltijd en etenstijd

Hildesheim is actief als programmeur Theater bij Fabriek Magnifique. Hij licht graag een tipje van de sluier op: “Het publiek vindt ons overal op het festival: zo lopen ‘de freules’ op vrijdag mee met de openingsparade. De Parklaan naar het Julianapark wordt omgetoverd tot een theater boulevard met kleine tentjes. Tijd is het centrale thema de voorstellingen: van stenentijd tot knuffeltijd en etenstijd. Ook speel ik zelf een voorstelling waarin ik op zoek ga naar de nieuwe Mona Lisa van Meierijstad.”

René en de Freules | foto: Jasmine de Vries

Vrolijke en gepeperde kookshow

Het Heilig Hartplein wordt ook ingekleurd door Circus Magnifique. Op zaterdag komt hier Cirquarant, het leukste, kleinste restaurant van Nederland. Een vrolijke, maar gepeperde kookshow met draaiende borden, vliegende preien en brandende uien… Jeroen van der Lee, the Dutch Juggler, zette deze voorstelling in elkaar onder regie van Jango Edwards, internationale gerenommeerde clown en entertainer.

Acrobatiek op hoog niveau

Op zondag verzorgt Fabuloka op het Heilig Hartplein een bijzondere acrobatiek-voorstelling: twee mensen leven in en om een 5 meter grote metalen constructie. Beiden hebben een droom die het stel uit elkaar lijkt te drijven. Totdat ze door een onverwachte letterlijke wending weer dichter bij elkaar komen. René Hildesheim is er enthousiast over: “Wat het extra leuk maakt is dat Edwin Schulte van Fabuloka als jongetje op mijn circusschool begonnen. Over ‘tijd’ gesproken…”

Zelf theater leren spelen?

“Voor de straattheatergroep zoeken we nog enthousiaste mensen. Heren zijn in het bijzonder welkom”, aldus Hildesheim. “We bieden deelnemers een leuke -gratis- workshop theater spelen aan; de kunst van het niets-doen.” Heb je interesse? Mail dan naar [email protected].

Optreden René | foto: Jos Kaldenhoven

Reacties

Cookieinstellingen