Ellis Rijkers uit Sint-Oedenrode is Omroepvrijwilliger van het Jaar 2022

Foto: Omroep Meierij

Ellis Rijkers uit Sint-Oedenrode, werkzaam bij Omroep Meierij, is gekozen tot Vrijwilligster-van-het-Jaar bij de landelijke NLPO-verkiezingen die vrijdagavond in Hilversum plaatsvond. De NLPO is de overkoepelende organisatie van alle lokale omroepen in Nederland.

Ellis is vanaf de start betrokken bij Omroep Meierij. Zij maakte vooral met de serie ‘Hoe gaoget mi oew’ een indrukwekkende serie portretten van mensen die ernstig ziek zijn geweest in de eerste corona-periode. Maar ook programma’s als ‘Alle 13 één’ en ‘Zorg vur Mekaar’ zijn van haar hand.

Naar aanleiding van het succes van de serie ‘Hoe gaoget mi oew’ werd besloten deze verhalen in boekvorm uit te brengen. De opbrengsten van dat boek kwamen vervolgens weer ten goede aan projecten voor slachtoffers van de corona-crisis.

Hoofdredacteur Jan de Jong:

Wij zijn enorm trots op dit project. Het laat zien wat een lokale omroep kan betekenen in een gemeente. En de verkiezing van Ellis is natuurlijk allereerst een pluim voor haar, maar zeker ook een enorme opsteker voor Omroep Meierij.

Omroep Meierij zal vandaag, zaterdag 11 juni, een reportage uitzenden van de prijsuitreiking in Hilversum.

Reacties

Cookieinstellingen