Een drukke maand voor BMT Producties

Foto: Jos Kaldenhoven

In de jaarkalender van BMT Producties staan de komende 4 weken roodomrand. Het zijn dan hoogtijdagen voor de Schijndelse organisatie, die twee theatergroepen kent, en die beiden voorstellingen hebben gepland.

Alexandra Peperkamp, producent: “Volgende week staat onze voorstelling The Visit voor het laatst op de planken in theater de Lievekamp in Oss. Zaterdag 18 juni sluit dan voor ons een periode van drie jaar af, waarin we vaak met geplande voorstellingen hebben moeten schuiven. De reacties van het publiek zijn ronduit lovend, en daar zijn wij erg blij mee. Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar via de website van het theater”.

Maanmoppie

Kleintje BMT heeft afgelopen weekend een doorloop gehad van Maanmoppie.

Deborah Hustinx is productieleider van Kleintje BMT. Zij kijkt enthousiast vooruit naar de komende weken: “We hadden een zinvolle doorloop zaterdag, en het is nu echt alleen nog de puntjes op de ‘i’ zetten! Het is mooi om te zien hoe het verhaal overkomt als je kunt repeteren met kleding en in het decor!”

Maanmoppie is een speciaal voor Kleintje BMT geschreven voorstelling. Het verhaal komt uit de pen van regisseur en choreograaf Caresse Donks en voor de muziek en liedteksten tekenden Ad Grooten (ex-Pater Moeskroen) en Jeroen Habraken, die al vele kindershows voor onder andere de Efteling en Toverland op hun naam hebben staan.

Maanmoppie wordt opgevoerd op zaterdag 25 en zondag 26 juni in Theater De Blauwe Kei in Veghel. De première is op zaterdagavond, aanvang 19.00 uur. Op zondag begint de voorstelling om 14.00 uur.

Audities

Hustinx kijkt niet alleen uit naar de twee shows van Maanmoppie, maar anderhalve week later staan de audities voor de nieuwe productie van Kleintje BMT gepland. “Nadat we ‘m vorig jaar vanwege corona helaas moesten annuleren, brengen we de musical Kleren maken de Keizer in het voorjaar van 2023 alsnog op de planken!” zegt zij. Hustinx vervolgt: “In de audities gaan wij op zoek naar een gloednieuwe cast vol getalenteerde muzikale kinderen in de leeftijdscategorie van 8 t/m 16 jaar.”

Kleren maken de Keizer

In Kleren maken de Keizer wordt het hilarische verhaal van De Nieuwe Kleren van de Keizer verweven met dat van het romantische sprookje Assepoester.

Alexandra Peperkamp vult aan: “Onder leiding van een professioneel team krijgen de kinderen van Kleintje BMT een gedegen opleiding: een totaalpakket van spel, dans en zang, waarvan ze ook nog eens een dosis zelfvertrouwen krijgen waar ze hun leven lang profijt van hebben.”

Ouders kunnen hun kinderen opgeven via het formulier op www.bmtproducties.nl, waar ook meer informatie over The Visit en Maanmoppie te vinden is.

Reacties

Cookieinstellingen