20 Oekraïners trotseren Dommelwater bij Hooidonkse Kano Club

Foto: Willem Theiner | Hooidonkse Kano Club

Zaterdag 18 juni heeft de Hooidonkse Kano Club 20 Oekraïners het Dommelwater laten trotseren. Door contact op te nemen met de locatiemanager Rein van Zandvoort van de Gemeente Meierijstad bleek er bij de vluchtelingen veel animo om eens in een kano op de Dommel te komen varen.

In 3 groepen werden ze begeleid om de eerste stappen van het kanovaren te leren. Na ongeveer 30 minuten trainen was het tijd om de stroomversnelling af te gaan met een klein parcours bestaande uit 5 poorten. De verschillende deelnemers, van kinderen tot volwassenen, hebben enorm genoten. Ze hadden heel veel plezier met elkaar en rond 12 uur werd iedereen getrakteerd op een oer-Hollands broodje met kaas.

Opnieuw gevlucht

Een Iraakse jongedame was 6 jaar geleden uit haar vaderland gevlucht naar Oekraïne maar heeft dit jaar opnieuw moeten vluchten. Zij kwam uiteindelijk ook in Sint-Oedenrode terecht.

Extra hulp

Vanwege de enorme belangstelling had de Hooidonkse Kano Club nog hulp ingeroepen van de lokale Ronde Tafel, een groep jonge ondernemers tot 40 jaar die graag aan service doen. Met 3 heren van de Ronde Tafel 172 Uden-Veghel was er voldoende begeleiding en hulp en zijn ook een aantal mensen die kopje gingen, snel geholpen en voor wie durfde mocht opnieuw de kano in.

Volgens Willem Theiner, voorzitter van de Hooidonkse Kano Club, was het een groot succes en zijn er al gesprekken om aan dit initiatief een vervolg te geven. Sommige deelnemers hebben zelfs al interesse getoond om wekelijks te komen trainen.

Reacties

Cookieinstellingen