Konings Straatwerken uit Den Bosch ‘print’ nieuwe Deken van Miertstraat in Veghel

Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Deze week is Konings Straatwerken uit Den Bosch begonnen met het herbestraten van de Deken van Miertstraat in Veghel. Niet zoals vroeger, met een aantal stratenmakers die op hun knieën steen voor steen in het zand leggen maar bijna geheel machinaal.

Tegenwoordig ‘print’ men het straatwerk. Met de RoadPrinter is dat ‘een fluitje van een cent’. De oude stenen die er voorheen lagen gaan bovenin de bak, de stratenmakers leggen de stenen in de juiste positie en met één druk op de knop legt deze machine binnen no-time een ’tapijtje’ tegels met een breedte van 6 meter.

Gedeeltelijk is deze weg in het centrum van Veghel vandaag al gelegd, morgen weer verder.

Een duurzame manier van stratenmaken door hergebruik van stenen en lichamelijk veel minder zwaar.

 

Reacties

Cookieinstellingen