Leerlingen ondernemersklas Elde College Samen Sterk

Foto: Elde College

Kaj, Benjamin, Joeri en Jay: vier leerlingen uit de ondernemersklas van het Elde College. Samen kwamen zij op het idee om een actie voor een goed doel vorm te geven. Zij koppelden dit doel aan vluchtelingen uit de Oekraïne.

Niet alleen volgen zij dagelijks het nieuws over de gebeurtenissen in dit land, ook ervaren zij van nabij welke gevolgen deze oorlog heeft. Een groep jonge mensen afkomstig uit Oekraïne krijgt onderwijs op het Elde College. Deze jongeren gaven aan geen spullen nodig te hebben, maar wel behoefte te hebben aan ontspanning, contact en gezelligheid.

De jonge ondernemers gingen aan de slag met de actie Samen Sterk. Zij ontwierpen armbandjes en namen contact op met een bedrijf in België dat deze op een duurzame manier (hergebruik) snel kon leveren. Leerlingen en medewerkers van het Elde College kunnen deze armbandjes kopen.  Direct na de zomervakantie wordt de winst ingezet: zij organiseren een gezellige dag met en voor vluchtelingen in Oekraïne. Bowlen en de stad Den Bosch ontdekken is het plan.

Reacties

Cookieinstellingen