Unieke Peuter4daagse bij Kinderopvang ’t Kroontje

Foto: Anoek van der Velden | Kinderopvang 't Kroontje

De afgelopen jaren kwamen in Zuid Limburg duizenden peuters in beweging tijdens de Peuter4daagse. Vanwege het succes besloot JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) in samenwerking met Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) de Peuter4daagse ook landelijk aan te bieden. 

Dit jaar liep Kinderopvang ‘t Kroontje met alle drie de opvang locaties, Sportpark, Uilenbrink en Eerde de Peuter4daagse. Een groep van 125 enthousiaste peuters wandelde op 21, 22, 23 en 24 juni rondom de eigen opvanglocatie en verdiende zo de officiële Peuter4daagse medaille.

Doel van de Peuter4daagse

Het doel van de Peuter4daagse is dat de pedagogisch medewerkers met de peuters van de kinderopvang (2 tot 4 jaar) vier dagen minimaal een kwartier wandelen. Tijdens deze vier dagen staat het belang en plezier van bewegen centraal. “Dit sluit goed aan bij onze visie”, aldus Anoek van der Velden, buurtsportcoach van Kinderopvang ’t Kroontje.

Feest

De Peuter4daagse bij Kinderopvang ‘t Kroontje was een echt feest. Zo was Raai de Kraai van ons VVE programma aanwezig en liepen de eerste kinderen door het rode lint. Na iedere wandeling kregen de peuters een stempel op hun stempelkaart. Op de dagen dat zij niet op de opvang waren, liepen zij thuis met hun ouders. Zo werden ook zij bij de Peuter4daagse betrokken. Op de laatste dag werden de peuters ontvangen door een groep supporters en muziek. Natuurlijk ontvingen de kinderen welverdiende mooie Peuter4daagse medaille.

Kijk voor meer informatie op: www.peuter4daagse.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen