Ambutax neemt Willems Business Cars over

v.l.n.r. Geert-Jan Willems, Sjors van de Veerdonk en Rob Willems
v.l.n.r. Geert-Jan Willems, Sjors van de Veerdonk en Rob Willems
Foto: Marion van Eijk | tothepointcommunicatie.nl

VEGHEL – Het Veghelse familiebedrijf Ambutax neemt Willems Business Cars uit Hoogeloon per 1 juli 2022 over. Vrijdag 24 juni tekenden Ambutax-directeur Sjors van de Veerdonk en de gebroeders Willems de overeenkomst. “Met deze overname willen we in de regio Eindhoven-Den Bosch-Veghel de beste zijn en blijven op het gebied van zakelijk personenvervoer”, aldus een trotse Van de Veerdonk.

Bij de overname worden aan beide kanten geen banen geschrapt. Zowel Van de Veerdonk als Rob en Geert-Jan Willems denken dat de twee bedrijven elkaar vooral versterken. “Bij Ambutax draait het om betrouwbaarheid, flexibiliteit en veiligheid”, aldus Van de Veerdonk. “Willems deelt die normen en waarden en daarom denk ik dat hun dienstverlening naadloos op die van ons aansluit.” De heren Willems beamen dit. “In een plezierig kennismakingsgesprek met Sjors kwamen we erachter dat zijn manier van werken overeenkomt met die van ons. We laten ons bedrijf in goede handen achter.”

Positionering

Van de Veerdonk, sinds 2011 werkzaam bij Ambutax, nam het bedrijf vorig jaar juni over van zijn ouders en maakte een meerjarenplan. “Onderdeel van het plan was een betere positionering in de regio Eindhoven/Brainport, met specifiek de overname van Willems daarin opgenomen. Maar dan wel pas over een jaar of 5 à 6.”, vertelt hij. “Toen Willems me benaderde, heb ik de kans toch met beide handen aangegrepen. Ondanks dat we op dat moment – december 2021 – nog midden in de coronaperikelen zaten. Ze hebben me laten zien dat zij een fantastisch bedrijf met loyale medewerkers hebben gecreëerd, waar ik graag mee aan de slag ga.”

De gebroeders Willems laten het bedrijf waar ze sinds het behalen van hun rijbewijs hun hart en ziel in hebben gestoken, uiteraard niet ineens in de steek. “We vinden het uitermate belangrijk dat de overname soepel verloopt. We blijven daarom voorlopig actief betrokken.”

Synergie

De standplaatsen blijven voorlopig hetzelfde. De operatie verplaatst echter naar Veghel. “Dit betekent dat we de chauffeurs en de klantenservice vanuit Veghel aansturen”, licht Van de Veerdonk toe. “Verder is er veel synergie tussen de twee bedrijven. Hierdoor verandert er voor alle betrokkenen weinig aan de werkwijze, kwaliteit en service.” Toekomstplannen zijn er uiteraard wel. “De bedoeling is dat de bedrijven uiteindelijk volledig samengaan, misschien wel onder een nieuwe naam. We hopen dit eind 2023/begin 2024 te realiseren. En op de korte termijn gaan we natuurlijk het heuglijke nieuws met alle medewerkers van beide locaties vieren onder het genot van een barbecue”, besluit Van de Veerdonk. “Een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen en ideeën uit te wisselen.”

Reacties

Cookieinstellingen