Zijtaart verpulverd Wereldrecord kroonkurken rijgen

Rijen met bierdopjes op het Edith Stein Plein
Rijen met bierdopjes op het Edith Stein Plein
Foto: meierijstad.nieuws.nl

Zondagmiddag om 15.00 uur was het moment daar. In het centrum van Zijtaart werd officieel bekendgemaakt dat het dorp vanaf dat moment het Wereldrecord kroonkurken rijgen in haar bezit heeft. Het record kwam tot stand door vele inwoners van Zijtaart

Ruim twee jaar geleden ontstond het idee om het wereldrecord “De langste ketting van Kroonkurken” te gaan verbeteren. Het eerste record stond op 31.170 stuks, het tweede record gevestigd in België stond op 87.575 stuks en het record tot vandaag stond op maar liefst 216.642 stuks. Maar Zijaart zou Zijtaart niet zijn als ze daar niet ruim overheen zouden gaan. En dat gebeurde. Het nieuwe record staat nu op bijna 2,5 miljoen stuks, bij elkaar een lengte van 10.932,50 meter!

Twan van de Meerakker heeft champagnefles ontkurkt

24 Uur van Zijtaart

Tijdens de inschrijfochtend voor de 24 Uur van Zijtaart kregen de deelnemers, in ruil voor punten, de opdracht mee te werken aan het langste lint van bierdopjes. Helaas gooide corona roet in het eten en kon de 24 Uur niet doorgaan. Men heeft nog getracht om het evenement te verzetten naar dit weekend door een volle agenda van deelnemende teams bleek een zomerquiz helaas geen optie. Òmdat veel mensen wel enthousiast waren over deze recordpoging en verschillende teams in coronatijd weken achter elkaar al gaatjes in dopjes geslagen hadden en deze aan een draad gerijgd hadden, heeft de organisatie wel besloten om de recordpoging door te laten gaan. De afgelopen maanden was de recordpoging het gesprek van de dag in Zijtaart. Iedereen spaarde en werkte mee om deze recordpoging te laten slagen en op die manier een bijdrage te leveren aan de stichting Duchenne Parents Project.

Heel Zijtaart zal vanaf maandag wel in een diep gat vallen want waar moeten ze het vanaf dan nog over hebben.

Jan en Thea Bouw werden door de organisatie extra in het zonnetje gezet omdat zij de afgelopen tijd heel veel voorbereidend werk hebben gedaan. Zij hebben veruit de meeste gaatjes in dopjes geslagen.

De groep ‘Happy Together’ leverde de grootste bijdrage aan deze recordpoging. Hun lint van bierdopjes had maar liefst een afmeting van 3,9 kilometer!

Notaris Bram van den Boogaart controleert het aantal meters kroonkurken

Bierdopjesverzameling

Opvallend was het kraampje wat stond op het parkeerterrein aan de Pastoor Clercxstraat. Achter dit kraampje stond Daan van Zutphen. Vanaf 2018 is deze jongeman bezig met het verzamelen van bierdopjes uit de hele wereld. En wie denk dat hij er al een paar heeft, heeft het mis. Tot aan vandaag had hij al 2050 verschillende dopjes van bierflesjes of frisdrankflesjes.

Heeft u thuis nog dopjes liggen of gaat u binnenkort op vakantie? Denk dan aan Daan. Hij wil graag zijn verzameling uitbreiden. U kunt deze dopjes opsturen naar:

  • Daan van Zutphen
  • Keslaerstraat 46
  • 5465 RP  Zijtaart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen