Succesvol Open Seniorentoernooi BC’67 Veghel

BC’67 Veghel organiseerde afgelopen weekend weer een zeer succesvol Seniorentoernooi met deelnemers uit de hoogste klasse van de Nederlandse competitie. Op zaterdag 2 juli werden ruim 200 wedstrijden gespeeld en op zondag 3 juli nog ’n tachtigtal poule-wedstrijden en finales.

Normaal is dit toernooi altijd in maart, direct na het competitie-seizoen. Na-corona is de toernooi-kalender opnieuw ingevuld en daardoor vond het nu dus in juli plaats, met zomerse temperaturen. Dit was voor alle 140 deelnemers een extra uitdaging om tot een goede prestatie te komen.

Rond 16.00 uur stonden de laatste finales op de rol. Enkele deelnemers hadden het druk met de strijd om de 1e en 2e plaats in zowel mix, dubbel als enkel-spel. De wedstrijdtafel probeerde alles ook voor de spelers zo goed mogelijk te doseren, een continu puzzel met wel eens een hectisch moment. Uiteindelijk was een dames- en 4 heren-enkel finales. Werkelijk een lust voor het oog, welke van de 5 partijen ga je dan volgen? Met een aantal bloedstollende 3-setters was het voor de bezoekers van dit toernooi een hele mooie afsluiting. De eerste plaats bij de heren klasse 1 ging naar Vincent van Huijstee, lid van Gova BC in Arnhem.

Ook leden van organiserende club BC’67-Veghel behaalden podiumplaatsen. Harm van Rozendaal werd 2e bij herenenkel in de 1e klasse. Harm van Rozendaal en Rodney Spruijt werden 2e bij herendubbel in de 1e klasse. Jesse van Dijk en Sander van den Heuvel werden 2e bij de herendubbel in de 6e klasse. Erik Wadners werd 2e bij de herenenkel in de 8e klasse.

De toernooicommissie kijkt terug op een geslaagd toernooi. Het feest op zaterdagavond bij Fellows & Friends was weer een succes en maakte het sportieve weekend compleet. Sponsoring in de vorm van decoratie/planten (Van Schie) zorgde voor sfeer in de sporthal. Slagerij Pennings zorgde voor hamburgers, die de lunch-vrijwilligers naast De Spil bruin bakten. Met broodjes knak, tosti’s en krentenbollen was er voor dit toernooi een goed alternatief voor het gemis van De Stapperij.