Herdenkingsmedaille voor leden Reddingsbrigades Uden en Veghel

Foto: Hans Hultermans

Elf leden van de Reddingsbrigades Uden en Veghel hebben maandagavond 18 juli een Herinneringsmedaille ontvangen als dank voor hun inzet tijdens de watersnoodramp in Limburg in juli 2021. Burgemeesters Kees van Rooij van de gemeente Meierijstad en Paul Rüpp van de gemeente Maashorst waren hierbij aanwezig. Beiden spraken de leden toe en bedankten hen voor hun inzet.

In de nacht van 14 op 15 juli 2021 werd de reddingseenheid Uden-Veghel gealarmeerd om noodhulp te verlenen in Limburg. Deze eenheid stond 24 uur per dag klaar.

Vorig jaar bracht de voorzitter van de reddingsbrigade, Jeroen Höppener, ons verslag uit van deze bijzondere ‘expeditie’.

In de nacht van 14 op 15 juli zijn eenheden van de Nationale Reddingsvloot gealarmeerd om met spoed naar Zuid-Limburg te gaan om noodhulp te verlenen in ondergelopen gebied. Direct daaropvolgend stond het eerste team van vier personen klaar. Deze eenheid is later die dag naar Maastricht gegaan, waarvandaan de inzet gecoördineerd werd.

In de nacht van donderdag op vrijdag is de eenheid ingezet bij de evacuatie van onderlopende delen in de omgeving van Maastricht. Op vrijdagochtend is er opnieuw geëvacueerd, ditmaal in een ander deel waar het water tot dan toe niet verwacht werd. Rond 14.00 werd de inzet daar beëindigd nadat het gehele gebied ontruimd was.

Kort daarna kwam een melding van een dijkdoorbraak. Nadat het gebied vrijgegeven was door Rijkswaterstaat heeft de eenheid paraat gestaan om ondergelopen gebieden daar eveneens te evacueren. Deze inzet is rond 18.00 beëindigd waarna andere ploegen stand-by gestaan hebben op verschillende locaties in Limburg.

Herinneringsmedailles

Jeroen Höppener, Marcel Timmers, Hella Saat, Nicky Smits, Paul van Vugt, Hans van Heeswijk, Laura Smits, Robin Linssen, Ineke Lunenburg, Danny Ruisendaal en Mark Wilbrink ontvingen uit handen van Paul Rüpp de Herinneringsmedaille.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen