Fabriek Magnifique van start met optocht

Foto:

Met een kleine parade ging vrijdagavond Fabriek Magnifique van start. Tot en met zondagavond biedt dit cultureel festival een podium voor zowel amateurs als professionals.

Freules, acrobaten, een sambaband en een caravan vol met verhalen vertrok vanaf het Heilig Hartplein via het centrum naar het Julianapark. Vanaf de bibliotheek sloten burgemeester Kees van Rooij, festivaldirecteur Jan van Hoof en diverse genodigden aan bij de stoet om te eindigen bij het hoofdpodium in het park.

in zijn openingstoespraak vroeg de burgemeester applaus voor de stichting Fabriek Magnifique, creatief directeur Jan van Hoof en zijn 150 vrijwilligers. Er staat een prachtig programma ‘op de rol’. Dat dit festival een podium biedt aan diverse talenten blijkt wel uit het feit dat Rik Kuppen in 2008 als jeugdig pianist in het voorprogramma stond van Wibi Soerjadi en nu, 14 jaar later als hoofdact geprogammeerd staat. Zondagochtend is deze klassiek geschoolde pianist te beluisteren.

Na het openingswoord door de burgemeester sloot Stadsdichter Rick Terwindt af met een gedicht.

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen