Jumbo feliciteert Team Jumbo-Visma met overwinning Tour de France 2022

Foto: Cor Vos

Een geweldige ontlading gisteren op de Parijse Champs-Élysées, waar wielrenner Jonas Vingegaard van Team Jumbo-Visma de Tour de France won en de bolletjestrui in de wacht sleepte, en ploeggenoot Wout van Aert met overmacht de groene trui veroverde. De uitslag van de Ronde van Frankrijk heeft daarmee sinds lange tijd een Nederlands karakter: het is voor Team Jumbo-Visma de eerste keer dat de zege van de allergrootste wielerkoers ter wereld gevierd kan worden. Een ongelofelijke prestatie waar Jumbo enorm trots op is.

Deze overwinning van Jonas Vingegaard en het hele Team Jumbo-Visma op de meest eervolle wielerronde van het jaar is er één uit duizenden. Dat Wout van Aert ook nog op deze magistrale wijze de groene trui pakt: een droomscenario! Een machtige prestatie en geweldige teameffort. Dit resultaat is de verzilvering van jarenlang keihard werken, ontwikkelen en niet opgeven. Als supporter van talent en groot liefhebber van de sport is het prachtig om sinds 2015 nauw betrokken te zijn bij dit team. Wij zijn apetrots! Namens alle Jumbo collega’s wil ik Team Jumbo-Visma van harte feliciteren met deze topprestatie! – Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo Supermarkten

Nederlandse wielerploeg grootverdiener in de Tour

Jumbo-Visma heeft 779.750 euro aan prijzengeld opgehaald in de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse wielerploeg is met afstand de best verdienende formatie van de Tour geworden.

UAE Team Emirates eindigde op gepaste afstand als tweede in het geldklassement van de Tour. De formatie van de Sloveense kopman Tadej Pogacar verdiende 322.960 euro in de Ronde van Frankrijk. De renners van Astana fietsten in drie weken 15.000 euro bij elkaar.

Reacties

Cookieinstellingen