112

Aanhoudingen in Veghel mogelijk verband met schietincidenten Oss

Foto: politie.nl

In de afgelopen periode vonden er maar liefst vier schietincidenten in Oss plaats. Ondanks dat er geen gewonden vielen, was de impact voor de omgeving groot. De politie heeft woensdagmiddag twee mannen in Veghel hiervoor aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man en een 22-jarige man uit Veghel. Zij zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. Naast de twee aanhoudingen heeft de politie ook meerdere vuurwapens en drugs in beslag genomen.

Meerdere schietincidenten

In de afgelopen weken vonden er meerdere schietincidenten op woningen in Oss plaats. Wij gaan er vanuit dat deze beschietingen niet willekeurig uitgevoerd zijn, maar onderzoek moet uitwijzen of dat ook zo is. Wij denken dat deze verdachten betrokken zijn bij deze schietincidenten, daarom worden zij verdacht van poging doodslag/moord en van bedreigingen en vernielingen.

Locaties van beschietingen

In de Schadewijk in Oss werden in een week tijd vier woningen beschoten. Het begon allemaal op vrijdagmorgen 15 juli met een woning aan de Merelstraat, daarna volgden huizen aan de Veekraal en opnieuw de Merelstraat (andere woning) en afgelopen vrijdagmorgen een woning aan de Vijversingel. Bij de vier incidenten vielen gelukkig geen gewonden, maar de impact voor de buurt en de zorgen over een veilige woonomgeving waren er niet minder om. We hebben daarom met man en macht aan deze zaak gewerkt. De politie was opvallend en onopvallend extra in de wijk te vinden en de recherche en het Openbaar Ministerie werkten op de achtergrond door aan het onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen