Wereldrecord bierdopjes rijgen levert mooi bedrag op voor stichting Duchenne Parent Project

Foto: Facebook De 24 Uur van Zijtaart

Geef de inwoners van Zijtaart een uitdaging, dan weet je dat er iets moois uitkomt. Niet alleen een Wereldrecord bierdopjes rijgen maar ook een mooie opbrengst voor stichting Duchenne Parent Project.

Een maand geleden lag het centrum van Zijtaart vol met bierdopjes. Keurig aaneen geregen. Tijdens de inschrijfochtend voor de 24 Uur van Zijtaart kregen de deelnemers, in ruil voor punten, de opdracht mee te werken aan het langste lint van bierdopjes. Helaas gooide corona roet in het eten en kon de 24 Uur niet doorgaan. Omdat veel mensen wel enthousiast waren over deze recordpoging en verschillende teams in coronatijd weken achter elkaar al gaatjes in dopjes geslagen hadden en deze aan een draad gerijgd hadden, had de organisatie wel besloten om deze recordpoging door te laten gaan.

Afgelopen weekend maakte de organisatie bekend dat alle ingeleverde bierdopjes een bedrag opgebracht hebben van € 651,00. Van Berlo Bedrijfsvloeren had toegezegd dit bedrag te verdubbelen en dus kan stichting Duchenne Parent Project een bedrag van € 1.302,00 tegemoet zijn.

Zijtaart heeft weer eens bewezen waar een klein dorp GROOT in kan zijn.

Rijen met bierdopjes op het Edith Stein Plein
Notaris Bram van den Boogaart controleert het aantal meters

 

Reacties

Cookieinstellingen