Taxussnoeisel laten ophalen door Stichting Taxus Taxi kan nog tot en met vrijdag 12 augustus

Foto: Stichting Taxus Taxi

Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. Jaarlijks sterven er zo’n 46.000 mensen aan deze ziekte. Door de inzameling van taxussnoeisel kan Stichting Taxus Taxi iets betekenen voor mensen die lijden aan deze vreselijke ziekte. De taxusnaalden bevatten dé basis grondstof voor chemotherapieën. In de zomermaanden is men met een klein, hecht team hard aan het werk om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Hiermee dragen zij op een eenvoudige manier bij aan dit goede doel. U kunt hierbij helpen! De stichting is ook actief in de gemeente Meierijstad!

De eindstreep ligt voor Stichting Taxus Taxi dit jaar op 125.000 kilo vers taxussnoeisel. Of ze die eindstreep ook helemaal gaat halen, is op dit moment nog niet te zeggen. Met een naderende einddatum en de tussenstand van 90.000 kilo taxus groen lijkt het nog ver weg.

Een pittige uitdaging

In de zomerdagen rijden de vrijwillige chauffeurs van Stichting Taxus Taxi elke dag over de weg. Met veel plezier gaan zij van adres naar adres om vers geknipt groen van de taxushaag op te halen. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven, begraafplaatsen en gemeenten haalt de stichting het verse snoeisel op voor medicatie tegen kanker. Het is dit doel dat een leidende motivatie is voor de chauffeurs om zich met hart en ziel in te zetten. De medicijnen gewonnen uit het groen zijn dan ook niet zomaar medicijnen. Paclitaxel en Docetaxel hebben een remmend effect op de groei van kanker.

Geen Taxus Taxi Tas, wat nu?

Dit jaar is Stichting Taxus Taxi helaas niet in de gelegenheid geweest te werken met tas uitgiftepunten. Veel donateurs hebben hierdoor het idee dat deelnemen zonder tas niet mogelijk is. Echter, niets is minder waar. Ook zonder de Taxus Taxi Tas is deelname geen enkel probleem. De tas is een handig hulpmiddel, maar zeker niet noodzakelijk. Het snoeisel mag ook los op een zeil, hoop of kruiwagen worden gelegd, waarna Taxus Taxi het netjes opruimt.

Snoeisel aanmelden

Voor wie nog niet in de gelegenheid is geweest om zijn of haar taxus te snoeien, nu is de kans. Taxus Taxi haalt het wonder groen nog tot en met vrijdag 12 augustus op. Dit betekend dat het snoeisel nog tot en met donderdag 11 augustus kan worden aangemeld, door ieder wonende in de gemeenten: Asten, Berg en Dal, Bernheze, Beuningen, Boekel, Boxtel, Cranendonck, Deurne, Druten, Duiven, Geldrop- Mierlo, Gemert- Bakel, Gennep, Heeze-Leende, Helmond, Heumen, Horst aan de Maas, Laarbeek, Landerd, Land van Cuijk, Leudal, Lingewaard, Meierijstad, Montferland, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuenen Gerwen en Nederwetten, Oisterwijk, Oss, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Peel en Maas, Sint-Michielsgestel, Someren, Son en Breugel, Uden, Venray, Weert, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Snoeisel aanmelden kan 24/7 via www.taxustaxi.nl/afspraak.

Reacties

Cookieinstellingen