112

Wegbranden van onkruid op oprit gaat niet helemaal goed

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De brandweer van Veghel werd dinsdag 2 augustus omstreeks 15.30 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan het Turfven.

Ter plaatse bleek de bewoner bezig te zijn geweest met het wegbranden van onkruid op zijn oprit. Het vuur sloeg vervolgens over naar de houten toegangdeur van de naastgelegen schuur. Voordat de brandweer ter plaatse was had de bewoner het vuur al kunnen doven door middel van gebruikmaking van zijn tuinslang. De brandweer heeft een controle met onder andere een warmtebeeldcamera uitgevoerd en voor de zekerheid werd de beplating aan de gevel losgemaakt om te kijken of het isolatiemateriaal gebrand had. Dat bleek inderdaad het geval. Men heeft het isolatiemateriaal vervolgens nog extra nat gespoten om er zeker van te zijn dat er geen brand meer onder zat.

Na die controle te hebben uitgevoerd keerde men terug naar de kazerne.

Reacties

Cookieinstellingen