Waterschap Aa en Maas waarschuwt voor blauwalg

Foto: Waterschap Aa en Maas

Warme, droge dagen en veel zon. Waterschap Aa en Maas signaleert op steeds meer plekken blauwalg. Dit komt doordat sloten en beken verder opwarmen door het uitblijven van neerslag. En water in droogvallende beken of sloten wordt aangevoerd uit de Brabantse kanalen en de Maas waarin zich blauwalgen bevinden. Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden. Daar kun je ziek van worden. Niet alleen mensen, maar ook dieren. Opletten dus! Niet alleen als recreant of voor je huisdier, maar ook als agrariër.

Het Waterschap raadt agrariërs aan om rekening te houden met mogelijk aanwezige blauwalg bij het beregenen van gewassen. En als men vee uit sloten of beken wil laten drinken.

Zwemmers moeten de komende tijd de kwaliteit van het zwemwater goed in de gaten houden. Check voordat u van plan bent om te gaan zwemmen de website zwemwater.nl. Het advies is om alleen in het water te gaan bij officieel aangewezen zwemwaterlocaties. Bij deze locaties wordt de zwemwaterkwaliteit, hygiëne en de fysieke veiligheid onderzocht en gewaarschuwd wanneer deze niet voldoende is.

 

Reacties

Cookieinstellingen