Honderden tractoren doorkruisen de regio maar niet uit protest

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Met zo’n 525 tractoren trokken evenzovele boeren zondag door de regio. Niet uit protest maar in verband met de 19e editie van de T.O.T. rit, de Toer Open Tractorrit die, zoals gebruikelijk, in Boekel van start ging.

De Boekelse burgemeester Caroline van den Elsen gaf om 11.00 uur het startschot bij café D’n Tieleman, aan de Volkelseweg. Eerst voor de kinderen voor een mini-TOT-rit met speelgoedtractors. Om 11.30 uur was het de beurt aan de grote jongens.

Geen lange colonnes op de snelweg die we de afgelopen maanden regelmatig voorbij zagen komen maar lachende bestuurders die, al zwaaiend naar het publiek, rondreden op hoofdzakelijk oldtimers. De deelnemers kwamen uit 68 plaatsen naar Boekel. Sommige van hen doen al jaren mee aan dit evenement.

De route ging ook een deel door Meierijstad. Via Boekel naar onder andere Erp, Keldonk en Boerdonk, om na 40 kilometer weer terug te keren in Boekel.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen