Kinderen bij Veghel-In-Hout beleven weer een fantastische dag

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Ook op de derde dag van Veghel In Hout was het weer gezellig druk in het Julianapark. De bijna 1000 kinderen genoten weer volop van alle activiteiten.

Elke dag zijn er weer andere zaken waar de jeugd aan mee kan doen. Knutselen, schminken en vandaag waren er zelfs twee kermisattracties opgesteld. Ruim voordat deze gingen draaien stond de jeugd al in de rij.

Echt bouwen

Iedereen weet dat er een groot tekort is aan echte vaklui. Ook Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel heeft daarmee te maken. Maar bij dit bedrijf weten ze hoe ze dat aan moeten pakken. Vier gepensioneerde medewerkers waren aanwezig om de jeugd enthousiast te maken voor het werk als metselaar. Vele muurtjes werden vakkundig door de kinderen gemetseld.

We zullen over een tijdje bij de directie van dit bedrijf eens informeren of deze ‘wervingsdag’ nieuw personeel heeft opgeleverd. Deze echte vaklui keken in ieder geval met bewondering naar het werk wat de jeugd afleverde.

Luuk’s Poppentheater

Voor de allerkleinste was Luuk’s Poppentheater speciaal naar het bouwdorp gekomen. Het hele ’theater’ zat vol. De kleintjes luisterden aandachtig naar de avonturen van Jan Klaassen.

Pannenkoeken

Dat Robert Wallet van alle markten thuis is bleek woensdagmiddag. Onze fotograaf trof hem aan op het Bouwdorp. Dit keer niet om zijn culinaire Italiaanse gerechten te bereiden die bij hem in zijn restaurant ‘Da Roberto’ in de Deken van Miertstraat op de kaart staan, maar om samen met zijn dochter pannenkoeken te bakken voor de hongerige bezoekers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen