Boerdonk kijkt terug op geslaagd Buffelrun-weekend

Foto: Harold Hultermans

Drie dagen was Boerdonk in de ban van de zevende editie van de Buffelrun. Zo’n 350 vrijwilligers waren dit weekend in de weer in de kleinste kern van Meierijstad.

Vrijdagavond begon het met het Tribute Festival. Met optredens van de coverbands H6 (André Hazes), Bloody Buccaneers (Golden Earring) en Sticky Fingers (Rolling Stones).

Zaterdag stond de Familyrun op het programma. ‘s-Avonds waren ruim 2.000 toeschouwers afgekomen op het Kickboxgala. De afgelopen maanden hebben diverse personen, vaak om een persoonlijke reden, zich in het zweet gewerkt Met een opbrengst van € 80.000,- voor Kika kijkt de organisatie met een tevreden gevoel terug.

Ook de Buffelrun op zondag was weer een succesvol evenement. Deelnemers hadden de keuze om te gaan voor een parcours van 6 of 12 km. In totaal stonden er, in het dorp en net daarbuiten, 35 obstakels opgesteld.

Beide dagen was het spektakel met 3.000 deelnemers uitverkocht!

Elk jaar overtreft de organisatie zichzelf. Voor de camera van Omroep Meierij gaf zelfs Antoon Donkers aan niet te weten waar dit naar toe gaat. “Eerst maar even genieten van dat wat er afgelopen dagen heeft plaatsgevonden”, aldus Donkers. “Daarna kijken we wel weer vooruit”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen