Knallende start theaterseizoen ‘De Blauwe Kei’

Foto: Theater De Blauwe Kei

Op 2, 3 en 4 september trapte de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, het seizoen af met een knaller van een feestweekend. Drie dagen bomvol theater en activiteiten, met onder andere Guido Weijers in de Koekbouw, een kinderpianoconcert in de Malerij én een ontbijtfilm. Met bijna 2500 bezoekers was het weekend een groot succes en een prachtig begin van het nieuwe theaterseizoen.

Het feestweekend was een cadeautje voor het publiek. Een groot deel van het programma was daarom gratis (of tegen een gereduceerd tarief) toegankelijk. Op allerlei plekken op de Noordkade werd er genoten van theater, waaronder de Grote Zaal, de Malerij, de Koekbouw en de Podiumzaal.

Op vrijdag speelden The Bentleys & The Bendellas de grootste hits uit de jaren 50 en 60 voor een volle Grote Zaal. Even verderop, in de imposante Koekbouw, deelde cabaretier Guido zijn kijk op de wereld met zijn publiek. Speciaal voor deze show werd een tribune geplaatst in de Koekbouw, wat een bijzondere setting opleverde. In het Magazijn waren het de Brabantse dames van Radicale Gezelligheid die het publiek meenamen in een herkenbare voorstelling over de arbeidsmarkt. In de Podiumzaal stond deze avond een Theaterproeverij op het programma, waarbij bezoekers in een relaxte clubsetting genoten van verschillende artiesten die een voor een het podium betraden. Alle artiesten van de Theaterproeverij komen komend seizoen nogmaals naar de Blauwe Kei, de optredens vormden dus een mooi voorproefje op wat komen gaat.

Zaterdag was een optreden van The Five Great Guitars te zien, een muzikaal hoogtepunt van vorig seizoen die wegens succes werd herhaald. Ook speelden op deze avond Radicale Gezelligheid nogmaals in het Magazijn en Guido Weijers in de Koekbouw. Zowel op vrijdag als zaterdag bleef het publiek goed hangen na afloop voor de afterparty in de Afzakkerij.

Filmliefhebbers konden op zondag naar de Franse komische dramafilm Un Triomphe, met vooraf voor de liefhebbers een ontbijt in de foyer. Daarnaast waren er op zondag drie jeugdvoorstellingen te zien. Beth & Flo lieten tijdens een speciale Goedemorgen Noordkade Kids-editie in de Malerij hun pianokunsten horen, voor de allerkleinsten was er een babyconcert en Superjuffie toonde haar superkrachten aan een volle Grote Zaal.

Met dit weekend hoopt de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, iedereen klaargestoomd te hebben voor bomvol nieuw theaterprogramma. Wie benieuwd is naar het volledige programma van seizoen 22-23, kan dit vinden op www.blauwekei.nl.

Reacties

Cookieinstellingen