Jan van Hoof ontvangt Brabant Bokaal uit handen van Ina Adema

Foto: Provincie Noord Brabant

De Brabant Bokalen 2022 zijn maandagmiddag door Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, uitgereikt. Jan van Hoof uit Veghel was één van de vrijwilligers die deze prijs in ontvangst mocht nemen. De onderscheiding wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie.

Tijdens deze 15e editie werd een nieuwe bokaal gepresenteerd, ontworpen door Sjors Driessen. Saxofoonkwartet Artvark verzorgde de muzikale omlijsting van de feestelijke middag. De Tilburgse schrijver en dichter Nisrine Mbarki droeg een gedicht voor, waarmee ze de laureaten lof toezwaaide.

Jan van Hoof (Meierijstad) ontving de Brabant Bokaal voor zijn bijzondere bijdrage aan ontwikkeling van de kunst- en cultuursector in Meierijstad. Met grote drive en enthousiasme realiseert Jan bijzondere activiteiten op het brede terrein van theater, muziek, beeldende kunst, literatuur en festival.

Reacties

Cookieinstellingen