Nominaties Kunst- en Cultuurprijs 2022 Meierijstad bekend

Foto: Gemeente Meierijstad

Op zaterdag 8 oktober 2022 wordt voor de derde keer de Kunst- en Cultuurprijs Meierijstad uitgereikt. De genomineerden voor deze bijzondere prijs zijn bekend.

Er is een prijs voor een vrijwilliger/amateur in de kunst en cultuur en een prijs voor een professional in de kunst en cultuur. De prijs wordt beschikbaar gesteld aan personen of organisaties, wonend of gevestigd in Meierijstad, waarvan duidelijk is dat deze zich op zijn of haar manier enorm inzetten of hebben ingezet voor kunst en/of cultuur in Meierijstad. Een persoon of organisatie waarvan iedereen wel weet dat deze hier recht op heeft.

Nominaties

De genomineerden in de categorie Vrijwilliger/Amateur zijn:

  • Thijs van Stiphout
  • Joost van der Hagen
  • Harry Passier

De genomineerden in de categorie Professioneel zijn:

  • Christian van Hedel
  • Adri Frigge
  • Carin Simons

Jury

De kandidaten voor de kunst- en cultuurprijs zijn door inwoners van de gemeente Meierijstad voorgedragen. Een jury heeft deze inzendingen besproken en de genomineerden gekozen. De jury bestaat uit personen uit/van het onderwijs, kunst/cultuur, bibliotheek, bedrijfsleven, provincie en de winnaars van de tweede kunst- en cultuurprijs

Uitreiking

Op 8 oktober a.s. worden de twee winnaars bekend gemaakt. De kunst- en cultuurprijs wordt dit jaar uitgereikt tijdens de opening van korenfestival Rooi Vol Koren in het Atrium in Sint-Oedenrode. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Menno Roozendaal.

 

Reacties

Cookieinstellingen