Raceteam Van Eerd trekt zich terug voor race in Verenigde Staten

Foto: Clement Marin

Het door Frits van Eerd opgezette Racing Team Nederland heeft zich teruggetrokken voor een langeafstandsrace van deze week in de Verenigde Staten. Van Eerd (55) werd twee weken geleden gearresteerd als verdachte in een witwaszaak. De Jumbo-topman werd na een paar dagen weer vrijgelaten, maar besloot enkele dagen later om zich tijdelijk terug te trekken als algemeen directeur van de supermarktketen.

Van Eerd is een van de vaste rijders van Racing Team Nederland, samen met onder anderen oud-Formule 1-coureur Giedo van der Garde en IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout. Zij doen aan langeafstandsracen, met de 24 Uur van Le Mans jaarlijks als hoogtepunt. Het Nederlands team zou eind deze week in Atlanta meedoen aan een race over 10 uur in Atlanta, maar vanwege de situatie van Van Eerd gaat dat niet door.

“In navolging van de beslissing van Frits van Eerd om zich de komende tijd te concentreren op zijn persoonlijke situatie, zal Racing Team Nederland niet meedoen aan de IMSA-race aanstaand weekend in Atlanta. Wij begrijpen en respecteren zijn beslissing en garanderen hem onze support”, staat in een verklaring.

Bron: nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen