CV De Kuussegatters is jubileumjaar gestart ´Vijf kirre elluf, ´t gu vanzelluf!´

Monique van der Steen ( rechts) is de bedenkster van het motto van komend carnavalsseizoen
Monique van der Steen ( rechts) is de bedenkster van het motto van komend carnavalsseizoen
Foto: meierijstad.nieuws.nl

Dinsdagavond 18 oktober was de aftrap van het jubileumjaar van carnavalsvereniging De Kuussegatters in Veghel. Op de Markt waren carnavalsvierders, waaronder ook vele leden van andere carnavalsclubs uit Meierijstad, aanwezig om dit mee te maken. 

Niet alleen het motto voor de komende editie ´Vijf kirre elluf, ´t gu vanzelluf!´ werd bekend gemaakt, ook het ´oude´ Veghelse carnavalslied ´In Veghel viert men carnaval´ is in een nieuw jasje gestoken en werd vertolkt door Yvon Kanters.

Zangeres Yvon Kanters brengt nieuwe versie van ´In Veghel viert men carnaval´ ten gehore.

Expositie 55 Jaar Carnaval in Kuussegat

Als speciale gasten waren Commissaris van de Koning én Growt Erekuus Ina Adema en burgemeester Kees van Rooij aanwezig. Na het onthullen van een speciale gedenksteen, op de Markt ter hoogte van de ingang van de Kalverstraat, knipten zij samen het lintje door bij de ingang van het oude Raadhuis waar een expositie te bezichtigen is met vele foto´s en attributen van de afgelopen 55 jaar. Bijeen gezocht door de carnavalsvereniging met behulp van de Heemkundekring en inwoners van Veghel, die deze in bruikleen hebben gegeven voor deze tentoonstelling. Het is absoluut de moeite waard om de komende tijd dit te gaan bekijken.

Burgemeester Kees van Rooij en Commissaris van de Koning Ina Adema openen expositie ´55 Jaar Carnaval in Kuussegat´

Na het officiële gedeelte bleef het nog lang ‘onrustig’ op de Veghelse Markt. Een drankje en muziek waren de ingrediënten voor een gezellige afterparty.

“Hoempa Matata’ zorgde voor een gezellige muzikale afterparty
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen