Christian van Hedel veranderde fietstunnel van grijs naar een bonte mengeling van kleuren

Wethouder Menno Roozendaal en kunstenaar Christian van Hedel
Wethouder Menno Roozendaal en kunstenaar Christian van Hedel
Foto: meierijstad.nieuws.nl

Donderdagmiddag 20 oktober was de officiële onthulling van het kunstwerk, aangebracht aan de wanden van de fietstunnel onder de Rembrandtlaan in Veghel. Een fietstunnel die een aantal maanden geleden veranderde van grijs naar een bonte mengeling van kleuren. Verantwoordelijk hiervoor was kunstenaar Christian van Hedel.

Tijdens Fabriek Magnifique werden door Christian de eerste strepen gezet, waarbij ook jongeren uitgenodigd waren mee te helpen en samen te komen tot een mooi kunstwerk. Het resulteerde uiteindelijk in een graffitikunstwerk met een oppervlakte van ruim 500m2. Alles met als thema ´Tijd´.

Vier weken had hij er hard aan gewerkt. Bij een temperatuur van ruim 30 graden Celsius was het vaak zweten geblazen. Dankzij vele voorbijgangers die hem zo nu en dan voorzagen van drinken of een ijsje was het ondanks de hitte toch goed te doen. Langzaam veranderde de fietstunnel van een grauwe onderdoorgang naar een prachtig kunstwerk met felle kleuren. Iets waar de Veghelse kunstenaar bekend om staat.

Na het symbolisch ‘onthullen’ van het kunstwerk wandelde het gezelschap naar het gemeentehuis aan het Stadhuisplein waar de lancering van de website ‘Kunstcollectie Meierijstad’ plaatsvond.

 

Reacties

Cookieinstellingen