Kunstwerk ’Hoge Vlucht’ terug op zijn plek

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Diverse mensen hadden ‘m al gemist, het kunstwerk ’Hoge Vlucht’ aan de Eerdsebaan (kruising Vlagheide) in Meierijstad. Het kunstwerk werd in 1991 geschonken door de firma Van Swaay Duurzaam Hout ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het bedrijf. Bij de jaarlijkse inspectie- en onderhoudsronde van de kunstwerken in de openbare ruimte bleek vorig jaar dat het kunstwerk toe was aan renovatie. In samenwerking met firma Van Swaay Duurzaam Hout is het kunstwerk nu hersteld en wordt het woensdagochtend 2 november aanstaande terug op zijn plek gezet.

Geschiedenis

Hoge Vlucht is een kunstwerk van Marga Brey. Het kunstwerk werd in 1991 geschonken door de firma Van Swaay Duurzaam Hout ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Het kunstwerk verbeeldt een vogel, hoog zittend op een paal, die uitkijkt op de passanten.

Herstel

De onderzijde van de paal van het kunstwerk bleek vorig jaar niet goed meer en het kunstwerk werd daarom uit veiligheidsredenen weggehaald. Vervolgens is met de firma Van Swaay Duurzaam Hout, als schenker destijds, contact opgenomen over herstel van het kunstwerk.

Van Swaay Duurzaam Hout verleende graag medewerking aan het herstel. Een nieuwe Nobifix naaldhouten paal van 4 meter werd door het bedrijf beschikbaar gesteld. Om de levensduur van de paal te vergroten, heeft de paal een lange tijd moeten drogen en is deze vervolgens op een natuurlijke wijze verduurzaamd. Het moment is nu aangebroken om het kunstwerk terug op zijn plek te zetten.

Van Swaay Duurzaam Hout: “Als familiebedrijf en hofleverancier is het leveren en verduurzamen van duurzaam hout de essentie van ons bestaan. Daarnaast hebben wij duurzame samenwerkingen hoog in het vaandel staan. Hierdoor twijfelden wij geen moment om wederom een ‘houtje’ bij te dragen aan het kunstwerk. De plaatsing van het kunstwerk symboliseert voor ons de afsluiting van ons 130-jarig jubileum.”

Wethouder Menno Roozendaal voegt hieraan toe: ‘Het is een mooie gedachte dat dertig jaar later de firma Van Swaay Duurzaam Hout wederom belangeloos een bijdrage levert aan het kunstbezit van de gemeente en medewerking heeft verleend. Ik bedank ze hier heel hartelijk voor.’

Reacties

Cookieinstellingen