Ruim 1300 deelnemers aan de start van de Krollenloop in Veghel

Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Met een recordaantal deelnemers, dit jaar ruim 1300, kijkt de organisatie van de Krollenloop met een tevreden gevoel terug op de 8e editie van deze wedstrijdloop in Veghel.

Om 12.00 uur was de start van de eerste afstand. De jongste deelnemers stonden op dat moment klaar voor de Kroontje 1 kilometer. Kinderopvang ’t Kroontje is, net als de andere sponsoren, al jarenlang naamgever aan één van de afstanden die jaarlijks gelopen worden tijdens de Krollenloop. Voor deze loop konden kinderen tot en met 12 jaar zich inschrijven. De jongste van hen was de 3 jarige Siem met startnummer 2053.

Warming-up

Voorafgaand aan de start van elke afstand was er een gezamenlijke warming-up. Het team van Fit Functional, onder leiding van Chris Stienenbos, zorgde ervoor dat iedereen met warme spieren aan de start verscheen.

 

Kroontje 1 km.

Het was een prachtig gezicht, 300 kinderen rennend over het parcours. Ook de allerkleinsten deden er alles aan om als eerste te finishen.

Vanderlande 2,5 km.

Bij de Vanderlande 2,5 kilometer stond een groot deelnemersveld aan de start. Dit Veghels bedrijf is ook al jarenlang sponsor van dit evenement. Veel medewerkers van deze onderneming stonden zelf aan de start.

Bernhaege Advocaten 5 km.

Sligro 10 km.

Een populaire afstand voor de meer ervaren loper: 10 kilometer via een mooie route door het buitengebied van Veghel. Ook hier weer veel enthousiaste deelnemers.

Staalbouw Hendriks 10 Miles

Bij de langste afstand, de Staalbouw Hendriks 10 Miles, was het Noud Hendriks zelf die het startschot loste. Daarna sloot hij zelf snel achter de lopers aan om deze afstand met goed succes te volbrengen.

Van Leurlaan

Medewerkers van Bakkerij Van Leur, de bakker die elke deelnemer na afloop voorzag van een heerlijke krol met speculaas, hadden voor deze dag de Parklaan voor één dag ´in beslag genomen´. Het hele deelnemersveld liep zondag dan ook door de Van Leurlaan.

Het was een heerlijke achtste editie van de Krollenloop. Gelukkig was het lang droog, de deelnemers gretig en enthousiast, de vrijwilligers behulpzaam en het publiek juichend! Topdag! Tot 5 november 2023. pic.twitter.com/RbVoVdCU3o

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen