Prima overwinning Skunk Dames 1

Skunk dames 1 speelde afgelopen zaterdag 12 november in Gennep tegen Flamingo’s dames 1. De Veghelse dames boekten een 3-1 overwinning en daarmee gingen 4 punten mee terug naar huis.

Door: Lida Blonk

Vooraf als doel besproken om zelf goed te spelen en de druk bij de tegenstander te leggen zodat zij de fouten maken. De wedstrijd begon goed, Flamingo’s werd verrast, een eerste punt direct gescoord door onze libero. Al snel werd duidelijk dat Flamingo’s niet zomaar van zich laat winnen, een team dat bereid is hard te werken om tegenstand te bieden. Na de nodige rally’s werd de eerste set door Skunk gewonnen met 25-21.

Door naar set twee. Flamingo’s had een goede servicedruk en ook verdedigend wisten ze de nodige ballen van de vloer te halen. Lange rally’s waardoor de dames van Skunk aan de bak moesten. Deze set werd door Flamingo’s gewonnen met 25-20.

1-1 in sets dus werk aan de winkel in set drie. Afspraken gemaakt om meer gevarieerd te gaan spelen. De spreiding was beter dus aanvallend werden er meerdere opties gebruikt. Eefje vd Bergh kwam halverwege de set in het veld en speelde haar eerste wedstrijd in het blauwe shirt van Skunk. Blokkerend werden er de nodige punten door Skunk gescoord. Dit resulteerde uiteindelijk in setwinst met 25-21.

De laatste set want wat betreft de dames van Skunk zou er geen vijfde set aan te pas komen. Belangrijk om ons eigen spel goed te blijven spelen en zo min mogelijk fouten te maken. Soms wat chaotisch maar uiteindelijk deze set weten te winnen met 25-20. 3-1 winst en samen met de supporters de kantine in voor een drankje.

Zaterdag 19 november speelt Skunk dames 1 om 17.00u tegen Bladel dames 1 in sporthal de Bunders (Veghel). Hopelijk zien we jullie dan!