Skunk Dames 1 pakt volle winst in thuiswedstrijd tegen Bladel

Zaterdag 19 november stond voor de dames van Skunk de wedstrijd tegen Bladel Dames 1 op het programma. In theorie een wedstrijd die makkelijk gewonnen zou moeten worden, gezien de stand in de competitie. Skunk had een kleine selectie door blessures, maar gelukkig kregen ze versterking van enkele speelsters van Dames 2.

De eerste set begon Skunk niet scherp aan de wedstrijd, waardoor ze gelijk op een kleine achterstand kwamen in de beginfase van de set. Dit bleef gedurende de set zo, totdat Skunk via een goede service serie bij de big points op voorsprong kwam. Uiteindelijk wisten de dames deze set clean uit te spelen en te winnen met 25-17.

Set twee was een kopie van de eerste zet. Ook begon Skunk deze set niet scherp, waardoor er weer direct een achterstand op het scorebord stond. Door het rommelige spel van de tegenstander, was het moeilijk anticiperen, waardoor er veel onduidelijkheid in het veld ontstond. De dames liepen deze set steeds achter de feiten aan en in de slotfase van de set werd het nog extra spannend. Uiteindelijk wisten de dames door een mooie plaatsbal de set binnen te slepen met 27-25.

De dames waren het er over eens dat het onnodig spannend was geworden en hierdoor begonnen ze fel aan set 3. Skunk kwam snel op een voorsprong in de set, die vervolgens ook niet meer afgegeven werd. Alles lukte in set drie, waardoor er weer vertrouwen ontstond in de ploeg. Door goed spel werd deze set ook ruim gewonnen met 25-8.

Helaas konden de dames van Skunk deze drive niet doorzetten in set vier en vielen ze terug in het patroon van set één en twee. Het ging gelijk op gedurende de set, maar door een mooie service reeks van Puk Roosjen kon Skunk een gaatje slaan en deze set vervolgens uitspelen. De set werd gewonnen met 25-22, waardoor de 5 punten in Veghel bleven.

Geen beste wedstrijd, maar uiteindelijk zijn het de punten die tellen. Volgende week zijn de dames vrij en de eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 3 oktober tegen Bedovo in Beek en Donk.