Elde College en Udens College tekenen intentieovereenkomst bestuurlijke fusie

Ad van Kemenade (links) en Michel Dankers (rechts)
Ad van Kemenade (links) en Michel Dankers (rechts)
Foto: Elde College

Op woensdag 30 november ondertekenden de bestuurders van het Elde College en het Udens College een intentieovereenkomst om bestuurlijk te gaan fuseren per 1 januari 2024.

Het Elde College en het Udens College zijn scholen voor voortgezet onderwijs met alle leerwegen voor vmbo en havo/vwo. Beiden hebben een regionale functie en is ook een brede scholengemeenschap. Zij bieden allebei dus een breed onderwijsaanbod voor een grotere regio.

Het voorgenomen besluit geniet de goedkeuring van beide Raden van Toezicht. De uitkomsten van een uitgebreide verkenning in het afgelopen jaar, waarbij een grote groep medewerkers betrokken was, vormden de basis voor het genomen besluit. Ze starten nu een haalbaarheidsonderzoek om de bestuurlijke fusie te realiseren.

Versterken door samenwerken

Beide organisaties hebben door de demografische ontwikkelingen te maken met een dalend leerlingenaantal. Door intensief samen te werken, kunnen ze ondanks een daling van het leerlingenaantal, een kwalitatief, hoogstaand en breed onderwijsaanbod in de regio blijven aanbieden.

“Het onderwijsaanbod ontwikkelen we door, vernieuwen we en passen we aan op de leer- en ontwikkelbehoeften van de leerlingen. Hiermee lopen diverse ontwikkelingen voor de medewerkers van beide scholen gelijk op. De samenwerking biedt meer mogelijkheden voor professionalisering, kennisdeling en een vergroting van loopbaanperspectieven voor medewerkers. Kort samengevat kunnen we door een bestuurlijke fusie de beleidsterreinen onderwijs, kwaliteitszorg, personeel en bedrijfsvoering versterken.”

Geen gevolgen voor de locaties

De bestuurlijke fusie heeft geen gevolgen voor de vestigingen van het Elde College en de locaties van het Udens College. Beide scholen behouden hun eigen identiteit en profilering. Leerlingen en ouders kunnen blijvend rekenen op het onderwijsaanbod en de kwaliteit ervan. Er ontstaan voordelen voor het onderwijs doordat de medewerkers van beide scholen meer kennis gaan delen en samenwerken aan onderwijsontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen