Skunk Dames 1 boekt vrij eenvoudige overwinning op Bedovo

Na een pauze speelde Skunk dames 1 in Beek en Donk tegen de nummer acht in de competitie, Bedovo. Skunk had een kleinere selectie i.v.m. blessures maar door versterking van Lieke Blankenvoort, Puk Roosjen en Eline Tjallinks wist Skunk er toch met een flink team te staan. Het gaat in de competitie gelijk op dus Skunk is gebrand om tijdens deze wedstrijd punten te gaan pakken.

Door: Eviënne van Mil

Skunk was vastberaden om vanaf het begin een eigen spel te laten zien en zich niet te laten beïnvloeden door het spel van de tegenstanders. Echter was het idee beter dan de uitvoering en komt Skunk gelijk op een achterstand te staan. Waarbij Bedovo mooi verdedigend werk laat zien wist Skunk de ballen wel te verdedigen maar de punten niet af te maken. Ook het aantal service fouten bleef oplopen. Dit resulteerde in een setstand van 25-20.

In set twee speelt Skunk eigenlijk op het zelfde niveau verder. Het oogt rommelig in het veld en aan de kant van Skunk komen ze niet aan scoren. De verrassing van de wedstrijd, Loes van den Berg, wordt in het spel gezet en voelt zich helemaal thuis op de setter positie. Zij weet de ballen mooi weg te spelen en het vertrouwen begint langzaam weer terug te komen. Net op tijd heeft Skunk zich weten te herpakken en wordt deze set gewonnen met 20-25.

Skunk is hard wakker geschut en weet in de derde set eindelijk het eigen spel te spelen. De service scoort, passend wordt er mooi werk geleverd en de ballen worden afgemaakt. De verdediging van Bedovo had geen kans om de mooi geplaatste ballen van Skunk van de vloer te halen. De set werd met volle overtuiging gewonnen met 10-25.

In de vierde set weet Skunk het niveau vast te houden. Skunk weet op zowel de buiten, dia als midden positie de ballen te scoren en mooi weg te leggen. Op de diversiteit die Skunk laat zien heeft Bedovo geen antwoord. Door het nette spel wordt de set overtuigend met 17-25 gewonnen en neemt Skunk 4 punten mee naar Veghel.

Volgende week speelt Skunk om 17:00 uur een thuiswedstrijd tegen Peter Peters dames 1.