Skunk heren 1 verliest nipt topper

Foto: Theo de Vrede | VV Skunk

Afgelopen zaterdag stond de topper tussen de nummers 1 en 2 op het programma: Skunk heren 1 verdedigde de eerste plek tegen Gemini-Kangeroes heren 1.

In de eerste set keek Skunk lang tegen een kleine achterstand aan, maar kwam langszij bij 18-18. Terwijl de set gelijk was opgegaan, lukte het Skunk om een extra tandje bij te zetten richting het einde waardoor ze de eerste set met 25-21 pakten.

In de tweede set kwam Skunk meer onder service druk te staan, en ook tactisch speelde Gemini slimmere ballen waar Skunk niet op voorbereid was. De voorsprong van Gemini van 14-19 werd nog ongedaan gemaakt door Skunk, maar de heren uit Veghel waren bij de big points minder bij de les en verloren de set met 20-25.

Ook in de derde set kwam Gemini op voorsprong met een stabiele pass en tactische ballen waar Skunk moeite mee bleef hebben. Ook blokkerend kon Skunk geen potten breken, waardoor de derde set naar Gemini ging.

In de vierde set waren de teams lang gelijkwaardig, maar via twee reeksen van sprongservices pakte Skunk een voorsprong van 20-15 die niet meer werd weggegeven. In de allerbeslissende vijfde set liep Skunk snel tegen een achterstand aan. De energie leek er daarna niet meer te zijn waarmee Gemini de wedstrijd besliste met 2-3.

Setstanden

25-21, 20-25, 19-25, 25-19, 10-15

Hiermee pakken de heren uit Voorschoten één punt terug tov Skunk, maar blijft Skunk de eerste divisie aanvoeren. Er staan nog twee wedstrijden voor Skunk voor de winterstop op het programma, beginnend met volgende week zaterdag tegen nummer 4 VC WIK Groot-Ammers in Veghel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen