Kerstpakketten voor eenzame veteranen

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Oud-Veghelaar en veteraan Wilbert Linders heeft ons gevraagd aandacht te besteden aan oud-veteranen die, net als vele anderen, deze feestmaand niet als feestelijk ervaren. Afgelopen jaren bracht hij kerstpakketten naar eenzame veteranen. Ook dit jaar wil hij dit graag doen.

“Zo tegen het einde van jaar in de richting van kerst en oud op nieuw blijkt telkens weer dat er groepen mensen hier echt niet naar uitkijken. Vooral de eenzamen en mensen met een smalle beurs zien deze periode het liefst zo snel mogelijk voorbijgaan. Ook mensen met Post Traumatische Stress Stoornis en met name militairen die kampen met klachten gaan vaak door een hel. Nu er al op de meest vreemde momenten vuurwerk wordt afgestookt en het ergste nog moet beginnen , is het voor deze mensen extra zwaar”, aldus Wilbert.

Kerstactie

In het verleden betaalde hij de kerstpakketten zelf. Inmiddels steunen andere organisaties, waaronder de Dutch Military Veterans, zijn kerstactie. Daardoor is het mogelijk om nog meer veteranen dit jaar van een pakket te voorzien.

Wilbert is op zoek naar eenzame veteranen om hen een hart onder de riem te kunnen steken. Wetende dat deze veteranen zichzelf niet kenbaar zullen maken, doet hij een oproep aan familie, kennissen en buurtbewoners die signalen hebben opgepakt die wijzen dat ze eenzame veteranen kennen. Deze signalen kunt u mailen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen